AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Počivališča ob slovenskih avtocestah

Počivališča ob slovenskih avtocestah

Prijeten postanek!


Počivališča ob avtocestah in drugih tranzitnih cestah so nujen sestavni del vožnje po avtocestah, saj popotnikom zagotovijo vse, kar potrebujejo za varno, udobno in prijetno vožnjo. Ob slovenskih avtocestah je precej počivališč različnih kategorij: od takih, kjer se lahko le ustavimo do sodobno urejenih počivališč z bencinsko črpalko, restavracijo in vsem drugim, kar pričakujemo od sodobno urejenega počivališča.

Ob slovenskih avtocestah so ponudniki gostinskih storitev družba Marche, bistroji Viva, nekateri zasebni ponudniki in pa družba Autogrill. O tem, kateri ponudnik ponuja svoje storitve na določenem počivališču, se mora popotnik pozanimati vnaprej. Na informativnih obcestnih tablah pred slovenskimi počivališči namreč ni zapisano, kdo je ponudnik storitev, s simboli je označena le ponudba, na primer ponudba hrane.

Največji ponudnik gostinskih storitev ob slovenskih cestah je družba Marche, ki sodi v koncern Mövenpick. Marche svoje ponudbe nima le ob slovenskih avtocestah, temveč tudi na hrvaških, kjer ima sedem postojank, pa v Avstriji, kjer ima tri restavracije, na Madžarskem, kjer ima štiri restavracije. Najbolj pa je njegova ponudba razširjena v Švici, v Nemčiji in na Norveškem. V Sloveniji ima Marche 16 postojank ob avtocesti – od klasičnih restavracij s samopostrežno izbiro do bistrojev. Ker ima Marche povsod enako zasnovo svoje ponudbe, popotnik tako lahko tudi v tujih državah dobro ve, kaj lahko pričakuje, če se ustavi na njihovi postojanki.

Vsekakor je treba priznati, da je Marche gostinsko ponudbo ob slovenskih avtocestah dvignil na visoko raven. Še posebej v njihovih restavracijah, ki so urejene po načelu tržnice, kjer si obiskovalec brez težav izbere zaželjeno, je ponudba zelo pestra. Ponudba temelji na sveže pripravljeni hrani iz surovin, ki jih dobivajo od dobaviteljev iz bližnjega okolja. Pri pripravi hrane upoštevajo sezonsko ponudbo, na primer spomladi jedi iz špargljev, v določenih razmakih pa imajo tudi posebno ponudbo hrane: tako so imeli pred kratkim norveško obarvano ponudbo s poudarkom na jedeh iz lososa, kaj kmalu bodo imeli ponudbo italijanskih jedi. Ob takšnih priložnostih izdajo tudi knjižice z recepti, ki jih obiskovalci lahko vzamejo s seboj, na voljo pa so – seveda v slovenščini – tudi na njihovi spletni strani www.marche-restaurants.com.

Njihova priprava hrane je dnevno sveža, temelji na tradicionalnih receptih brez konzer-vansov in umetnih dodatkov, porcije so obilne. Še posebej priljubljene so njihove sladice, saj jih pripravljajo ročno po tradicionalnih receptih, na voljo so lokalne posebnosti. Tako boste v njihovih restavracijah našli tepanjsko rezino, ponujajajo gibanico, razne zavitke, zelo znane so njihove kremne rezine. Ni presenetljivo, da marsikateri popotnik kupi njihove sladice tudi za domov, saj so res okusne, cene pa konkurenčne. Podobno velja tudi za ponudbo kruha iz njihovih pekarn, ki delujeta na počivališču Lom v smeri proti Ljubljani in na počivališčih Tepanje ter Obrežje. Ponujajo tudi pester izbor pijač, še posebej priljubljeni pa so sokovi iz sveže stisnjenega sadja. V njihovi ponudbi so tudi malice in kosila, ponujajo tudi dostavo in postrežbo hrane na domu (catering) ali pa zgolj prevzem hrane v njihovih restavracijah. Ponujajo tudi posebno ponudbo “vse kar lahko pojeste” za zelo sprejemljivo ceno 14,50 evra, v ceno pa sta vračunana tudi sok in kava.

A seveda zgolj dobra hrana ni dovolj za prijetno počutje na avtocestnem počivališču, temveč morajo biti izpoljeni še nekateri drugi pogoji. Prvi je nedvomno urejeno in varno parkirišče. Na slovenskih počivališčih je kar nekaj težav s parkiranjem tovornjakov, ki često zasedejo tudi parkirna mesta za osebne avtomobile. Na nekaterih počivališčih so to težavo uredili z ozkim dostopom na pakirišče, tako da ga lahko uporabljajo le osebni avtomobili, ne pa tudi tovornjaki. Seveda je pomembna tudi urejenost parkirišča in njegove okolice.

Zelo pomembna je tudi urejenost in čistoča stranišč. “Za čistočo stranišč skrbijo delavci našega pogodbnega čistilnega servisa. Uporaba stranišč je brezplačna, vzdrževalcem stranišč pa ostane prostovoljna napitnina, ki jim jo pustijo gosti,” pravi Krista Urbas iz družbe Marche. Še zlasti v tujini je namreč pogosta praksa, da napitnino pobere last-nik objekta.

V času sodobnih komunikacij je zelo pomemben tudi dostop do svetovnega spleta. “Vse naše postojanke so opremljene z brezplačnim dostopom do interneta, kar številni gostje zelo cenijo,” dodaja Krista Urbas.

Člani AMZS imajo na Marchejevih postojankah tako v Sloveniji kot tudi v tujini posebno ugodnost: ob predložitvi članske izkaznice ob plačilu dobijo 10 odstotni popust na ceno hrane in pijače.

Drugi največji ponudnik so restavracije Viva, ki so sestavni del OMV-jevih bencinskih črpalk in so tudi nameščene v stavbi bencinske črpalke. Njihova ponudba temelji na pri-pravljeni hrani, predvsem sendvičih in pecivu, pa seveda pijači. Vivine postojanke so tako na bencinskih servisih ob avtocestah kot tudi na bencinskih servisih na drugih lokacijah. Je pa zanimivo, da se cene razlikujejo, saj na primer v maju stane njihov rogljiček s kuhanim pršutom in sirom 2,20 evra, v postojankah ob avtocestah pa 2,50 evra. Podobno velja tudi za posebno ponudbo kave za na pot in peciva, ki je ob avtocesti tudi 30 centov dražja kot v drugih Vivinih poslovalnicah. Več informacij o ponudbi Vivinih postojank je na voljo na spletni strani www.omv.si.

Tretji uveljavljeni ponudnik gostinskih storitev ob slovenskih avtocestah je italijanski Autogrill. Pred leti je napovedoval široko mrežo postojank v Sloveniji, a svoje načrte zelo počasi uresničuje. Tako deluje njegova poslovalnica na počivališču Lukovica v smeri proti Ljubljani, kjer ponujajo sendviče, pecivo in pijačo, medtem ko sta njihovi postojanki na počivališču Dobrenje na avtocesti med Mariborom in Šentiljem zaprti.
Na nekaterih bencinskih črpalkah je gostinska ponudba v rokah zasebnih ponudnikov, ki ponujajo pijačo in prigrizke.

Na nekaterih počivališčih, na katerih ni bencinskih črpalk, je tudi na voljo osnovna gos-tinska ponudba s pijačo in prigrizki. Ob slovenskih avtocestah pa je tudi nekaj počivališč brez gostinske ponudbe, a s praviloma vsaj nekaj mizami in klopmi, kjer lahko pojeste in popijete s seboj pripeljano hrano in pijačo. A mize in klopi so praviloma na voljo tudi na velikih počivališčih.

V Motoreviji smo o počivališčih ob slovenskih avtocestah že kar nekajkrat pisali – naj-pogosteje v sklopu naših testiranj počivališč in bencinskih črpalk, ki smo jih opravili v sodelovanju s tujimi avtomobilskimi klubi. Nazadnje smo test dveh slovenskih počivališč objavili v lanski julijsko-avgustovski številki. Iz teh mednarodnih primerjav vemo, da so slovenska počivališča povsem enakovredna dobro opremljenim tujim počivališčem, še posebej tista, na katerih je tudi restavracija s pestro ponudbo. Zelo dobro so se odrezale tudi bencinske črpalke ob slovenskih avtocestah, slabše pa počivališča, ki popotnikom ponujajo zgolj postanek in uporabo toaletnih prostorov. Ta počivališča so precejkrat slabo vzdrževana oziroma zaparkirana s tovornjaki.

Vsak, ki se vozi po slovenskih avtocestah, ima vsekakor dovolj možnosti, da se med vožnjo tudi ustavi na počivališču, se odpočije in okrepča za nadaljnjo vožnjo. Kje bo to storil, pa se seveda vsak odloči sam.

Previdnost ni odveč: varnost na počivališčih

Počivališča ob slovenskih avtocestah veljajo za varna. Še posebej na večjih počivališčih nimajo posebnih težav z varnostjo. Praviloma so počivališča tudi video nadzorovana, tako da upravljalec lahko naknadno ugotovi, kaj se je zgodilo.

Kljub temu velja upoštevati nekaj osnovnih varnostnih napotkov – ne samo pri nas, temveč tudi v tujini. V parkiranem avtomobilu ne puščajte na vidnem mestu vrednejših predmetov, še posebej ne denarnic ali poslovnih torb. Takšne predmete spravite v prtljažnik, osebne dokumente vzemite s seboj in seveda primerno pazite na njih. Ne nasedajte morebitnim ponudnikom raznih predmetov, saj boste praviloma naredili zelo slabo kupčijo. Ne sprejemajte nobenih daril (raznih obeskov ali podobno), saj vas to lahko drago stane. Če opazite okvaro na vašem avtu (najpogosteje prazna pnevmatika), bodite zelo pozorni na tiste, ki vam želijo pomagati – običajno imajo slabe namene, saj delujejo v skupini: eden vam pomaga, drugi odsvoji vaše predmete iz avta. To velja tudi, če vam je po postanku na počivališču čez nekaj kilometrov spustila pnevmatika: običajno je to znak, da je nekdo k temu pripomogel, da bi izkoristil trenutek vaše nepazljivosti. Ob takšnih primerih je potrebna še posebna previdnost! Pri vožnji na parkirišče, po parkirišču in z njega je treba voziti previdno in upoštevati prometno signalizacijo. Zavedajte se, da marsikdo pri vožnji po počivališču ni zbran in dovolj pozoren, zato lahko naredi napako.

France Kmetič

Komentarji

Ljubo Čaleta
10.6.2013 12:54:44
Spoštovani !
Zanimiv prispevek o počivališčih na slovenskih avtocestah dejansko ste opisali stanje ampak moti me naldnje:
Italijanski Autogrill je lastnik objektov na počivališču Dobrenje, med Šentiljem in Mariborom, kar je zelo žalostno. Restavracija v smeri MB-Šentilj še sploh ni bila odprta (!!!!?) druga na nasprotni strani je bolj životarila zaradi predrage in vprašljive ponudbe. V lanskem letu sem lahko samo z jezo opazoval množice turistov-popotnikov, ki so stopicali okili omenjenih objektov in zaman iskali možnost osvežitve ali okrepčila pred nadaljevanjem poti. To se bo in se že dogaja tudi letos. Nja opomnim da od avtocestnega vstopa v Slovenijo (Šentilj) in do Tepanja ali OMV počivališča (?) Dravsko polje ni možnosti "pametnega postanka". Ponudba v bivših objektih Kompasa (v upravljanju ali v privatni lasti) je klavrna in sramota za Slovenijo. Za postanek ostanjeo le benzinski servisi z minimalnimi higijenskimi pogoji ali minimalno ponudbo osvežitvo ki jo predrago zaračunajo. Zato apeliram na vas, da potegnete možne poteze in zbudite razne lokalne veljake in združenja, turistične zveze in sveda na nivoju Slovenije za izboljšanje ponudbe in samega zadovoljstva potnikov, ki vstopajo v našo deželo, da jim ponudimo kar si zaželijo in povečamo svoj ženačeti ugled in se očistimo sramote takoj za mejo. Že to soboto sem gledal, da se vse ponvlja in zato vas vabim, da se eno od naslednjih sobot, ko se prične mednarodna selitev proti jugu pripeljete pogledat kaj se dogaja na omenjenih počivališčih in samem "mejnem prehodu" Šentilj, lani sem poslal pismo z podobno vsebino na Tednik (TV Slovenija) ampak brez haska ali odziva. Seveda po vsem tem opisanem kar "nudimo " popotnikom jih še ustavimo v nepreglednih kolonah na Podravski avtocesti lačne, žejne ....
Lep pozdrav in v premislek !
Dodaj komentar:
Dodaj

Ostale novice

Novice
27.01.2016 (Ne)prepoznavanje
27.01.2016 Slovenski avtomobilski trg 2015
27.01.2016 Nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah
27.01.2016 Izbor Slovenski avto leta 2016
27.01.2016 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2015
27.01.2016 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
27.01.2016 Avtomobilski salon v Detroitu
27.01.2016 Nova poslovna enota AMZS v Novi Gorici
27.01.2016 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
27.01.2016 Motorevija je vstopila v 60. leto izhajanja, njeni zametki pa segajo v leto 1925
09.12.2015 (Ne)pravičnost?
09.12.2015 Pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc
09.12.2015 TTIP sporazum in avtomobilski trg
09.12.2015 Kako bi lahko preprečili marsikatero hudo prometno nesrečo?
09.12.2015 Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike
09.12.2015 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015
05.11.2015 Izberite Slovenski avto leta 2016!
05.11.2015 Kakšen je resničen izpust dušikovih oksidov dizelskih avtov?
04.11.2015 Kdo koga ščiti?
04.11.2015 Kaj v resnici prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov?
04.11.2015 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem
04.11.2015 Matej Žagar je v letošnjem svetovnem prvenstvu v speedwayju osvojil šesto mesto
02.10.2015 Epilog
02.10.2015 Do zadnje kapljice?
02.10.2015 Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta
02.10.2015 Jubilej brez športne pike na i
02.10.2015 Tim Gajser je letošnji svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2
01.10.2015 Izšla je oktobrska Motorevija!
01.10.2015 AMZS test 35 zimskih pnevmatik
26.08.2015 (Pre)obrat
26.08.2015 Nove oblike mobilnosti
26.08.2015 Slovenska električna rolka NGV
26.08.2015 Le še tri leta za zamenjavo vozniških dovoljenj
26.08.2015 Težave z izpustom trdnih delcev najsodobnejših bencinskih motorjev
26.08.2015 Kje končajo pripomočki za prvo pomoč s pretečenim rokom trajanja?
26.08.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayju
26.08.2015 V svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 po poškodbi Herlingsa
26.08.2015 Izšla je septembrska Motorevija!
26.08.2015 Otroci na poti v šolo in iz nje
09.07.2015 Izzivi in zaveza
09.07.2015 Fordov sistem za samodejno prilagajanje hitrostnim omejitvam
09.07.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
09.07.2015 Mladi motokrosist Maks Mausser
09.07.2015 Dirka evropskega prvenstva v motokrosu v Radizlu
04.06.2015 Z elektroniko na poti do avtonomnosti
04.06.2015 Zgrajena predor Markovec in hitra cesta Koper – Izola
04.06.2015 Velika izbira avtokart, vodnikov in atlasov pri AMZS
04.06.2015 Matej Žagar v svetovnem prvenstvu v speedwayju
06.05.2015 Strategija
06.05.2015 Akcija AMZS za večjo varnost kolesarjev in motoristov
06.05.2015 Elektronski vdori v avtomobile
06.05.2015 Zmagoslavje Mateja Žagarja na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju
06.05.2015 Prva zmaga Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
06.05.2015 Koliko v resnici tehtajo naši avtomobili?
01.04.2015 Izmenjava
01.04.2015 Umirjanje prometa
01.04.2015 5. avtomobilski SPA v AMZS centru varne vožnje Vransko
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayu
01.04.2015 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2014
01.04.2015 Kdaj bolj realno merjenje porabe goriva?
01.04.2015 (Ne)resnična poraba hibridnih avtov
01.04.2015 Začetek prodaje električnih avtomobilov
04.03.2015 (Ne)požrešnost
04.03.2015 Uvedba sistema eCall šele leta 2018
04.03.2015 Moto športniki pred novo tekmovalno sezono
04.03.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu
30.01.2015 BMW: krpanje varnostne luknje!
28.01.2015 Zasuk
28.01.2015 Slovenski avtomobilski trg v letu 2014
28.01.2015 Prometna varnost na slovenskih cestah v lanskem letu
28.01.2015 Starostniki v prometnih nesrečah
28.01.2015 V izboru Slovenski avto leta 2015 je slavila škoda fabia
28.01.2015 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
28.01.2015 Lucija Sajevec, nova direktorica delniške družbe AMZS
28.01.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
28.01.2015 Jan Pancar, uspešen mladi motokrosist
10.12.2014 Slepa ulica
10.12.2014 Podatki v avtomobilih in njihova uporaba
10.12.2014 Jon Boyd (General Motors)
10.12.2014 Kako (ne)varne so slovenske ceste?
10.12.2014 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2014
10.12.2014 Matej Žagar, moto športnik Slovenije v letu 2014
10.12.2014 Slovenski avto leta 2015
05.11.2014 Izkušnje in preizkušnje
05.11.2014 Eko nalepke na avtomobilih v prodajnih salonih
05.11.2014 Svetovno prvenstvo v speedwayu
05.11.2014 Električna mobilnost v Sloveniji
05.11.2014 Uber: taksi nove dobe ali izmikanje pravilom?
05.11.2014 Od septembra velja okoljevarstveni standard euro 6
01.10.2014 Ironija usode
01.10.2014 Zaščita pred avtocestnim hrupom
01.10.2014 FIA evropsko tekmovanje mladih kolesarjev v Oslu na Norveškem
01.10.2014 Skupna akcija AMZS in Rdečega križa Slovenije na MOS v Celju
01.10.2014 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
01.10.2014 Tim Gajser je v letošnjem svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 osvojil peto mesto
28.08.2014 Ne le prve šolske dni!
28.08.2014 Združevanje izpitnih centrov za opravljanje voziških izpitov
28.08.2014 Mednarodni program ugodnosti za člane AMZS Show your Card!
28.08.2014 Nova pravila vožnje v naravnem okolju
28.08.2014 Klicni center AMZS in pomoč na cesti
28.08.2014 Janez Remše
09.07.2014 Vrednote
09.07.2014 Gradnja avtoceste med Gruškovjem in Draženci
09.07.2014 Gajser tik pod vrhom
09.07.2014 Vzdrževanje slovenskih cest
09.07.2014 Sodobni trivaljni motorji
04.06.2014 Obveza in zaveza
04.06.2014 Odprtje linije za izdelavo novega renaulta twinga v Revozu v Novem mestu
04.06.2014 25 let katalizatorja
04.06.2014 Nogomet in njegova povezava z avtomobili
04.06.2014 Zmaga Mateja Žagarja na dirki za SP v speedwayu na Finskem
06.05.2014 Kaznovanje za prometne prekrške v tujini
06.05.2014 Sožitje avtomobilistov in kolesarjev
06.05.2014 Kje končajo izrabljeni avtomobili?
06.05.2014 Beleženje števila prevoženih kilometrov ob tehničnem pregledu
06.05.2014 112 let merilnika hitrosti
06.05.2014 Sejem Avto in vzdrževanje v Celju
06.05.2014 Pogovor s podpredsednikom AMZS Jožetom Režonjo
06.05.2014 Pogovor z Miranom Stanovnikom
06.05.2014 Zamik na račun mrtvih
02.04.2014 Elektrošok
02.04.2014 Divjad na cesti
02.04.2014 Mobilne aplikacije za slovenske avtomobiliste
02.04.2014 Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko
02.04.2014 Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayju
02.04.2014 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje
02.04.2014 Pogovor z doc. dr. Petrom Liparjem, predstojnikom Prometnotehniškega inštituta FGG Ljubljana
02.04.2014 Predpisi o vleki prikolic
05.03.2014 eCall – samodejni klic na pomoč ob prometni nesreči na voljo tudi v Sloveniji
05.03.2014 Avtomobilska črna skrinjica – bo postala del naših avtomobilov?
05.03.2014 Svetovno prvenstvo v motokrosu
05.03.2014 Pogovor z Janezom Prosenikom
05.03.2014 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2013
05.03.2014 Prestavitev
03.02.2014 Davki za varnost?
03.02.2014 Slovenski avtomobilski trg v letu 2013
03.02.2014 Nepravinosti pri izobraževanju voznikov
03.02.2014 AMZS kasko promet samo za člane AMZS
03.02.2014 Priprave na začetek nove tekmovalne sezone
03.02.2014 Izbor Slovenski avto leta 2014 - zmagala je škoda octavia
11.12.2013 Avtomobilske novosti v prihajajočem letu
11.12.2013 Za predsednika AMZS izvoljen Anton Breznik
11.12.2013 Pogovor z novim predsednikom AMZS Antonom Breznikom
11.12.2013 Podelitev priznanj najboljšim slovenskim moto športnikom in kartistom
11.12.2013 Preusmerjanje pozornosti
08.11.2013 Slovenski avto leta 2014
07.11.2013 Komu sveti?
07.11.2013 Kakšno gorivo (lahko) točimo v naše avtomobile?
07.11.2013 Pogovor z Davidom Juričem, generalnim direktorjem družbe Summit motors Ljubljana
07.11.2013 Matej Žagar o letošnji tekmovalni sezoni
07.11.2013 Vinjete za vožnjo po slovenskih avtocestah v letu 2014
07.11.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije
03.10.2013 Vožnja v naravnem okolju
03.10.2013 Mladi kolesarji AMZS so se izkazali!
03.10.2013 Svetovni prvak!
03.10.2013 Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem
02.10.2013 Avtogol
30.08.2013 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
30.08.2013 Evropsko prvenstvo v minimotu na Vranskem
29.08.2013 (Iz)govori
29.08.2013 Obeta se podražitev vinjet za uporabo slovenskih avtocest
29.08.2013 Spremembe zakona o pravilih cestnega prometa
29.08.2013 Električni avtomobili
06.07.2013 Nevaren dotik
06.07.2013 Pomemben mejnik
06.07.2013 Zemeljski plin kot pogonsko gorivo
06.07.2013 Najboljši kolesarji AMD Moste
06.07.2013 Gerčar ponovil lanski uspeh
05.07.2013 Delitev in souporaba avtomobila – se rešitev lahko uveljavi tudi pri nas?
05.07.2013 Pomoč iz zraka
30.05.2013 Zavajanje z uradnimi podatki o porabi goriva
29.05.2013 Počivališča ob slovenskih avtocestah
29.05.2013 Na plakatirani strani Alp!
29.05.2013 Obnova avtocest v letu 2013
29.05.2013 Pešci so najšibkejši
29.05.2013 Žagar med najboljšimi
29.05.2013 Uvodnik, Motorevija junij 2013
26.04.2013 Manj žrtev, več prometa, nevarni odseki
25.04.2013 Luknje – na cestah in v blagajnah!
25.04.2013 Kratkovidnost
28.03.2013 Uvodnik, Motorevija april 2013
28.03.2013 Potepanje po Tuniziji
28.03.2013 Od voznika do komentatorja
28.03.2013 Nevarna jeza
28.03.2013 Ne le pripravljenost, tudi znanje!
28.03.2013 Samodejni klic na pomoč
28.03.2013 AMZS Potovanja - nova ugodnost za člane AMZS
28.03.2013 Novo in ekskluzivno za člane AMZS - AMZS zavarovanje
28.03.2013 Pred začetkom motoristične sezone
28.03.2013 Zakaj oči lezejo skupaj?
28.03.2013 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
28.03.2013 Kako vozijo v Skandinaviji
28.03.2013 Žagar začel s petimi točkami
27.02.2013 S katerimi in kakšnimi avtio se vozimo v Sloveniji?
27.02.2013 Priprave najboljših slovenskih motošportnikov na novo tekmovalno sezono
25.01.2013 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2012
25.01.2013 Izbor Slovenski avto leta 2013
25.01.2013 Pogovor z Matejem Žagarjem, december 2012
25.01.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije, 12.12.2012
25.01.2013 Novost pri članstvu AMZS v letu 2013
25.01.2013 Vinko Zajec, dobitnik priznanja Državnega sveta RS za prostovoljno delo
22.01.2013 Najmanjša prodaja v tem stoletju!
12.12.2012 Avto, ki vozi sam, postaja realnost
12.12.2012 Odkrivajmo in izkusimo Slovenijo
12.12.2012 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2012
12.12.2012 Klemen Gerčar, motošportnik leta
12.12.2012 Uvodnik, december 2012
12.12.2012 Kazni za prometne prekrške storjene v tujini: kdo in kako jih lahko izterja?
07.11.2012 Dr. Danijel Starman, predsednik Avto-moto zveze Slovenije: pogovor
07.11.2012 AMZS na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje
07.11.2012 Uvodnik, november 2012
07.11.2012 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem 2012
07.11.2012 Uspešni slovenski motokrosisti
06.10.2012 Uvodnik, oktober 2012
06.10.2012 Tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči
05.10.2012 FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje
05.10.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak v motokrosu v razredu 125
29.08.2012 Ali zaupate svojim očem?
29.08.2012 Milejše kazni!
06.05.2012 Motorevija tudi za iPad!
25.04.2012 Kje je meja? Rekordno visoke cene goriv
05.04.2012 Kilometri - prevoženi ali prirejeni?
04.04.2012 VW lego avto

Pomoč na cesti

1987 ali ++386 1 5305 353
24 ur na dan, vse dni v letu
Cena klica na številko 1987 je odvisna od operaterja.
Za več informacij kliknite tu.

Informacijski center

brezplačna št.: 080 28 20
stac. tel.: +386 1 5305 300