AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Pomemben mejnik

Pomemben mejnik

Danilo Ferjančič o 20-letnem delovanju družbe Porsche Slovenija


Družba Porsche Slovenije, ki na slovenskem trgu zastopa avtomobilske znamke Volkswagen, Audi, Škoda, Seat in Porsche, je 1. julija praznovala 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z direktorjem Danilom Ferjančičem, ki že osmo leto vodi družbo.

Kateri so bili najpomembnejši mejniki v delovanju družbe Porsche Slovenija?

Leta 1993 je bila Slovenija šele druga država – za Madžarsko, v katero se je širil tedanji Porsche Austria. Časi so bili takrat še precej nemirni. Danes to izgleda povsem drugače, saj se je potem Porsche Austria razširil še v številne druge države. Takrat smo začeli z zastopstvom Volkswagna in Audija, ob koncu leta 1993 smo dobili še Seat. Pomemben mejnik je bil leto 2000, ko sta se v družbi Porsche Slovenija pravno in operativno ločili veleprodaja in maloprodaja – dotlej je bilo vse pod eno streho. Odtlej imamo povsem ločeno poročanje lastnikom – tudi v Avstriji sta to povsem ločeni strukturi. Naslednji pomemben mejnik je bil leta 2003, ko smo dobili zastopstvo za znamko Škoda. To je bil velik korak v smer največjega distributerja avtomobilov v Sloveniji.
Za poslovanje družbe je bila zelo pomembna tudi gradnja lastnih poslovnih prostorov na Bravničarjevi ulici leta 1998, ki pa so kmalu postali premajhni, zato smo pred leti zelo hiteli z gradnjo prodajnih salonov na Verovškovi cesti.

Porsche Slovenija opravlja vlogo distributerja, ki ima močno podporo v maloprodajni mreži družbe Porsche Inter Auto, še bolj pa družbe Porsche Finance Group Slovenia. Kako pomembna je ta finančna hiša, ki skrbi za kreditiranje in lizing?

Ta podpora je izjemno pomembna, saj z družbo Porsche Finance Group Slovenia sodelujemo večplastno. Zelo so pomembne trženjske aktivnosti tako za fizične kot pravne osebe, pri čemer je v zadnjih letih še zlasti pomembno financiranje pravnih oseb (financiranje, upravljanje voznega parka, ...). Pri lizingih ima družba vodilni tržni položaj v Sloveniji. Družba je zelo pomembna tudi za poslovanje naših trgovcev, saj za njih predstavlja odličen finančni servis (financiranje zaloge avtomobilov, nadomestnih in testnih vozil, tudi orodij in celo nepremičnin). Brez te podpore zagotovo ne bi mogli biti tako uspešni.

Porsche Austria je predlani iz zasebne lasti družin Porsche in Piech prešel v lastništvo koncerna Volkswagen. Ali je ta sprememba v lastništvu vplivala na poslovanje Porscheja Slovenija?

Dodati je še treba, da sta omenjeni družini največji, več kot 50-odstotni lastnik koncerna Volkswagen. Ne, do nobenih drastičnih sprememb ni prišlo. Že prej smo imeli velike sinergijske učinke, ker smo lahko uporabljali know how celotne skupine Volks-wagen, ki je res izjemen. Pri operativnem vodenju poslovanja v Sloveniji pa smo zelo samostojni. Cilji so jasno zastavljeni in imamo polno svobodo, da jih dosežemo po naši lastni presoji. Je pa res veliko poročanja matični družbi, a to je dobro, pa tudi razumljivo, ker smo del velikega koncerna in ta želi imeti venomer podatke, da pač ve, kaj se dogaja v naši družbi.

Kako velik pa je pravzaprav Porsche Slovenija? Natančnejše podatke o vašem poslovanje redko predstavljate javnosti.

Skromnost je lepa čednost in res se ne želimo pretirano izpostavljati v javnosti, a podatkov o svojem poslovanju ne skrivamo. Leta 2011 je bilo za nas zelo uspešno – takrat smo imeli več kot 300 milijonov evrov prometa, prodali smo več kot 16.000 avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil. Letos bodo rezultati skladno s splošnimi razmerami seveda slabši. Smo daleč največji avtomobilski zastopnik v Sloveniji in tudi med največjimi trgovci nasploh v Sloveniji po prometu. Imamo 26 odstotni tržni delež, ki smo si ga izborili s tem, da smo veliko vlagali v trženjske aktivnosti, cenovno privlačnost naših avtomobilov in seveda usposobljenost naših sodelavcev.

Se pa izpostavljate v javnosti s svojo navzočnostjo na kar številnih področjih – na primer na kulturnem, socialnem, športnem področju.

Zlasti uspešna podjetja bi morala imeti večjo odgovornost do okolja, v katerem ustvarjajo. Zavedamo se svoje vloge v družbeni skupnosti in vesel sem, da smo kljub tujemu lastništvu prepoznani kot slovensko podjetje. To se nam zdi pomembno, zato smo tudi aktivni na omenjenih področjih, čeprav je res, da je zaradi zaostrenih splošnih razmer vedno težje najti ustrezna sredstva. So pa nekateri projekti, na katere smo še zlasti ponosni in ki bi se jim le stežka odpovedali, kot sta na primer naše sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije ali z rehabilitacijskim centrom Soča.

Govorili ste o ciljih. Že nekaj let ste največji avtomobilski trgovec v Sloveniji, nimate pa še naju-spešnejše znamke na slovenskem trgu. Volkswagen je že vrsto let na drugem mestu. A letos je po petih mesecih na prvem mestu. Bo tako ostalo tudi konec leta?

Cilj imeti najuspešnejšo znamko na slovenskem trgu je pomemben, a še bolj sta pomembna način in pot, kako priti do tega cilja. Lani smo bili tudi že v prvih petih mesecih na prvem mestu, potem pa se je v dveh mesecih zgodil “čudež” dnevnih registracij in kar naenkrat smo bili na drugem mestu. Ne tečemo za hitrim uspehom, ki naslednji dan mine, temveč želimo pustiti neko trajno vrednost. Za nas je pomembno, da rastemo, a da rastemo substančno in ne puščamo za sabo žrtev.

Te žrtve pomenijo nezadovoljne trgovce ali kupce?

Oboje. Kaj pomaga prodajna akcija, če pa ji čez nekaj časa sledi nova, še ugodnejša akcija in je kupec, ki je v prvi akciji kupil avto, slabe volje. V Sloveniji smo 20 let, želimo biti še (vsaj) 20 let, zato je še kako pomembno, da delamo dolgoročne, smiselne zadeve.

Zdi se, da ste pred leti naredili pametno potezo, ko ste nekatere varnostne naprave, na primer večje število varnostnih mehov, ESC, ....v Volkswagnovih avtih ponudili v serijski opremi. Je takšna tudi vaša ocena?

Da, to je kar močno vplivalo na ugled znamke Volkswagen. Pri teh odločitvah smo upoštevali tudi mnenje strokovne javnosti in izkazalo se je, da je imela prav. To je bilo tudi sporočilo javnosti, kako pomembna nam je tako varnost uporabnikov naših avtomobilov kot promet-na varnost nasploh.

Gospodarske razmere v Sloveniji so zelo zaostrene. Kakšna so vaša kratkoročna pričakovanja – do konca letošnjega leta?

Avtomobilisti imamo za sabo že kar dolgo obdobje zaostrenih razmer. Okoliščine nam res niso naklonjene, saj trenutno večina slovenskih gospodinjstev verjetno bolj razmišlja, kaj dati v lonec kot o tem, kakšen avto postaviti pred vrata. Avtomobili so pač trgovsko blago velike vrednosti in avtomobilski trgovci smo še posebej na udaru, še zlasti zdaj z dvigom DDV, že lani pa tudi z uvedbo davka na “luksuzne” avtomobile. Vse to ne bo rešilo problemov v naši državi, kvečjemu jih bo poglobilo, saj je domača poraba iz meseca v mesec manjša in na vidiku ni ukrepov za oživljanje gospodarstva. Lani je bilo drugo najslabše leto v zgodovini Slovenije – po letu 1992 – pri prodaji avtomobilov, Sedaj nas čaka še dvig DDV, ki bo po naših predvidevanjih še dodatno vplival na manjšo prodajo avtomobilov in ponovno pričakujemo zelo slabo leto. Ob tem pa se je še povečal delež dnevnih registracij.

Toda tudi vi niste imuni na dnevne registracije, mar ne?

Ne, nismo imuni in tudi ne moremo biti. Delamo jih, ker ne želimo biti v statistiki slabši kot v resnici smo. Že nekajkat smo drugim distributerjem predlagali, da bi prenehali s to prakso, a pri tem nismo naleteli na ugoden odmev. Saj bi lahko vsi tisti, ki imajo interes in ki se jim to splača, še naprej izvažali avtomobile na druge trge, a brez dnevnih registracij in s tem tudi brez dodatnih stroškov.

Kaj se bo zgodilo s cenami vaših avtov ob dvigu DDV – se bodo povečale za 2 odstotka?

Seveda. Država se je odločila za takšen ukrep, ki bo še dodatno zmanjšal porabo. Mi nismo v stanju, da bi ta dvig kompenzirali in ne bi povečali cen.

Kako boste proslavili jubilej družbe – zgolj s praznovanjem znotraj družbe ali bodo ob jubileju kakšnih ugodnosti deležni tudi vaši kupci?

Pravijo, da kdor zna dobro delati, zna tudi dobro praznovati in prepričan sem, da bomo naš jubilej znali primerno proslaviti z vsemi, ki delajo oziroma so delali pri in za nas. Prav gotovo pa bodo imeli ob jubileju priložnost za veselje tudi naši kupci oziroma stranke.

Še povsem osebno vprašanje: ste ponosni, da kot Slovenec lahko vodite podjetje v tuji lasti?

Pomembni so ljudje, ne narodnost. Porsche Slovenije vodim skupaj s Heinzom Slesakom, s katerim se zelo dobro razumeva, obema pa je osnovni cilj uspešnost podjetja, ki ga vodiva. Seveda sem hvaležen, da lahko vodim takšno družbo z izjemnimi sodelavci in da sem del širše uspešne strukture, kot je naše matično podjetje. Ob tem pa je vedno prisotna tudi misel na to, kako jutri ponoviti današnji uspeh… Morda mi je malce lažje tudi zato, ker sem 20 let odraščal in živel v Nemčiji in se me nekateri zelo “slovenski” aspekti poslovanja preprosto “ne primejo”.

France Kmetič


Značke

VW, Audi, Škoda, Seat, Porsche

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj

Ostale novice

Novice
27.01.2016 (Ne)prepoznavanje
27.01.2016 Slovenski avtomobilski trg 2015
27.01.2016 Nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah
27.01.2016 Izbor Slovenski avto leta 2016
27.01.2016 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2015
27.01.2016 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
27.01.2016 Avtomobilski salon v Detroitu
27.01.2016 Nova poslovna enota AMZS v Novi Gorici
27.01.2016 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
27.01.2016 Motorevija je vstopila v 60. leto izhajanja, njeni zametki pa segajo v leto 1925
09.12.2015 (Ne)pravičnost?
09.12.2015 Pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc
09.12.2015 TTIP sporazum in avtomobilski trg
09.12.2015 Kako bi lahko preprečili marsikatero hudo prometno nesrečo?
09.12.2015 Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike
09.12.2015 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015
05.11.2015 Izberite Slovenski avto leta 2016!
05.11.2015 Kakšen je resničen izpust dušikovih oksidov dizelskih avtov?
04.11.2015 Kdo koga ščiti?
04.11.2015 Kaj v resnici prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov?
04.11.2015 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem
04.11.2015 Matej Žagar je v letošnjem svetovnem prvenstvu v speedwayju osvojil šesto mesto
02.10.2015 Epilog
02.10.2015 Do zadnje kapljice?
02.10.2015 Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta
02.10.2015 Jubilej brez športne pike na i
02.10.2015 Tim Gajser je letošnji svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2
01.10.2015 Izšla je oktobrska Motorevija!
01.10.2015 AMZS test 35 zimskih pnevmatik
26.08.2015 (Pre)obrat
26.08.2015 Nove oblike mobilnosti
26.08.2015 Slovenska električna rolka NGV
26.08.2015 Le še tri leta za zamenjavo vozniških dovoljenj
26.08.2015 Težave z izpustom trdnih delcev najsodobnejših bencinskih motorjev
26.08.2015 Kje končajo pripomočki za prvo pomoč s pretečenim rokom trajanja?
26.08.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayju
26.08.2015 V svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 po poškodbi Herlingsa
26.08.2015 Izšla je septembrska Motorevija!
26.08.2015 Otroci na poti v šolo in iz nje
09.07.2015 Izzivi in zaveza
09.07.2015 Fordov sistem za samodejno prilagajanje hitrostnim omejitvam
09.07.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
09.07.2015 Mladi motokrosist Maks Mausser
09.07.2015 Dirka evropskega prvenstva v motokrosu v Radizlu
04.06.2015 Z elektroniko na poti do avtonomnosti
04.06.2015 Zgrajena predor Markovec in hitra cesta Koper – Izola
04.06.2015 Velika izbira avtokart, vodnikov in atlasov pri AMZS
04.06.2015 Matej Žagar v svetovnem prvenstvu v speedwayju
06.05.2015 Strategija
06.05.2015 Akcija AMZS za večjo varnost kolesarjev in motoristov
06.05.2015 Elektronski vdori v avtomobile
06.05.2015 Zmagoslavje Mateja Žagarja na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju
06.05.2015 Prva zmaga Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
06.05.2015 Koliko v resnici tehtajo naši avtomobili?
01.04.2015 Izmenjava
01.04.2015 Umirjanje prometa
01.04.2015 5. avtomobilski SPA v AMZS centru varne vožnje Vransko
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayu
01.04.2015 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2014
01.04.2015 Kdaj bolj realno merjenje porabe goriva?
01.04.2015 (Ne)resnična poraba hibridnih avtov
01.04.2015 Začetek prodaje električnih avtomobilov
04.03.2015 (Ne)požrešnost
04.03.2015 Uvedba sistema eCall šele leta 2018
04.03.2015 Moto športniki pred novo tekmovalno sezono
04.03.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu
30.01.2015 BMW: krpanje varnostne luknje!
28.01.2015 Zasuk
28.01.2015 Slovenski avtomobilski trg v letu 2014
28.01.2015 Prometna varnost na slovenskih cestah v lanskem letu
28.01.2015 Starostniki v prometnih nesrečah
28.01.2015 V izboru Slovenski avto leta 2015 je slavila škoda fabia
28.01.2015 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
28.01.2015 Lucija Sajevec, nova direktorica delniške družbe AMZS
28.01.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
28.01.2015 Jan Pancar, uspešen mladi motokrosist
10.12.2014 Slepa ulica
10.12.2014 Podatki v avtomobilih in njihova uporaba
10.12.2014 Jon Boyd (General Motors)
10.12.2014 Kako (ne)varne so slovenske ceste?
10.12.2014 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2014
10.12.2014 Matej Žagar, moto športnik Slovenije v letu 2014
10.12.2014 Slovenski avto leta 2015
05.11.2014 Izkušnje in preizkušnje
05.11.2014 Eko nalepke na avtomobilih v prodajnih salonih
05.11.2014 Svetovno prvenstvo v speedwayu
05.11.2014 Električna mobilnost v Sloveniji
05.11.2014 Uber: taksi nove dobe ali izmikanje pravilom?
05.11.2014 Od septembra velja okoljevarstveni standard euro 6
01.10.2014 Ironija usode
01.10.2014 Zaščita pred avtocestnim hrupom
01.10.2014 FIA evropsko tekmovanje mladih kolesarjev v Oslu na Norveškem
01.10.2014 Skupna akcija AMZS in Rdečega križa Slovenije na MOS v Celju
01.10.2014 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
01.10.2014 Tim Gajser je v letošnjem svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 osvojil peto mesto
28.08.2014 Ne le prve šolske dni!
28.08.2014 Združevanje izpitnih centrov za opravljanje voziških izpitov
28.08.2014 Mednarodni program ugodnosti za člane AMZS Show your Card!
28.08.2014 Nova pravila vožnje v naravnem okolju
28.08.2014 Klicni center AMZS in pomoč na cesti
28.08.2014 Janez Remše
09.07.2014 Vrednote
09.07.2014 Gradnja avtoceste med Gruškovjem in Draženci
09.07.2014 Gajser tik pod vrhom
09.07.2014 Vzdrževanje slovenskih cest
09.07.2014 Sodobni trivaljni motorji
04.06.2014 Obveza in zaveza
04.06.2014 Odprtje linije za izdelavo novega renaulta twinga v Revozu v Novem mestu
04.06.2014 25 let katalizatorja
04.06.2014 Nogomet in njegova povezava z avtomobili
04.06.2014 Zmaga Mateja Žagarja na dirki za SP v speedwayu na Finskem
06.05.2014 Kaznovanje za prometne prekrške v tujini
06.05.2014 Sožitje avtomobilistov in kolesarjev
06.05.2014 Kje končajo izrabljeni avtomobili?
06.05.2014 Beleženje števila prevoženih kilometrov ob tehničnem pregledu
06.05.2014 112 let merilnika hitrosti
06.05.2014 Sejem Avto in vzdrževanje v Celju
06.05.2014 Pogovor s podpredsednikom AMZS Jožetom Režonjo
06.05.2014 Pogovor z Miranom Stanovnikom
06.05.2014 Zamik na račun mrtvih
02.04.2014 Elektrošok
02.04.2014 Divjad na cesti
02.04.2014 Mobilne aplikacije za slovenske avtomobiliste
02.04.2014 Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko
02.04.2014 Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayju
02.04.2014 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje
02.04.2014 Pogovor z doc. dr. Petrom Liparjem, predstojnikom Prometnotehniškega inštituta FGG Ljubljana
02.04.2014 Predpisi o vleki prikolic
05.03.2014 eCall – samodejni klic na pomoč ob prometni nesreči na voljo tudi v Sloveniji
05.03.2014 Avtomobilska črna skrinjica – bo postala del naših avtomobilov?
05.03.2014 Svetovno prvenstvo v motokrosu
05.03.2014 Pogovor z Janezom Prosenikom
05.03.2014 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2013
05.03.2014 Prestavitev
03.02.2014 Davki za varnost?
03.02.2014 Slovenski avtomobilski trg v letu 2013
03.02.2014 Nepravinosti pri izobraževanju voznikov
03.02.2014 AMZS kasko promet samo za člane AMZS
03.02.2014 Priprave na začetek nove tekmovalne sezone
03.02.2014 Izbor Slovenski avto leta 2014 - zmagala je škoda octavia
11.12.2013 Avtomobilske novosti v prihajajočem letu
11.12.2013 Za predsednika AMZS izvoljen Anton Breznik
11.12.2013 Pogovor z novim predsednikom AMZS Antonom Breznikom
11.12.2013 Podelitev priznanj najboljšim slovenskim moto športnikom in kartistom
11.12.2013 Preusmerjanje pozornosti
08.11.2013 Slovenski avto leta 2014
07.11.2013 Komu sveti?
07.11.2013 Kakšno gorivo (lahko) točimo v naše avtomobile?
07.11.2013 Pogovor z Davidom Juričem, generalnim direktorjem družbe Summit motors Ljubljana
07.11.2013 Matej Žagar o letošnji tekmovalni sezoni
07.11.2013 Vinjete za vožnjo po slovenskih avtocestah v letu 2014
07.11.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije
03.10.2013 Vožnja v naravnem okolju
03.10.2013 Mladi kolesarji AMZS so se izkazali!
03.10.2013 Svetovni prvak!
03.10.2013 Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem
02.10.2013 Avtogol
30.08.2013 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
30.08.2013 Evropsko prvenstvo v minimotu na Vranskem
29.08.2013 (Iz)govori
29.08.2013 Obeta se podražitev vinjet za uporabo slovenskih avtocest
29.08.2013 Spremembe zakona o pravilih cestnega prometa
29.08.2013 Električni avtomobili
06.07.2013 Nevaren dotik
06.07.2013 Pomemben mejnik
06.07.2013 Zemeljski plin kot pogonsko gorivo
06.07.2013 Najboljši kolesarji AMD Moste
06.07.2013 Gerčar ponovil lanski uspeh
05.07.2013 Delitev in souporaba avtomobila – se rešitev lahko uveljavi tudi pri nas?
05.07.2013 Pomoč iz zraka
30.05.2013 Zavajanje z uradnimi podatki o porabi goriva
29.05.2013 Počivališča ob slovenskih avtocestah
29.05.2013 Na plakatirani strani Alp!
29.05.2013 Obnova avtocest v letu 2013
29.05.2013 Pešci so najšibkejši
29.05.2013 Žagar med najboljšimi
29.05.2013 Uvodnik, Motorevija junij 2013
26.04.2013 Manj žrtev, več prometa, nevarni odseki
25.04.2013 Luknje – na cestah in v blagajnah!
25.04.2013 Kratkovidnost
28.03.2013 Uvodnik, Motorevija april 2013
28.03.2013 Potepanje po Tuniziji
28.03.2013 Od voznika do komentatorja
28.03.2013 Nevarna jeza
28.03.2013 Ne le pripravljenost, tudi znanje!
28.03.2013 Samodejni klic na pomoč
28.03.2013 AMZS Potovanja - nova ugodnost za člane AMZS
28.03.2013 Novo in ekskluzivno za člane AMZS - AMZS zavarovanje
28.03.2013 Pred začetkom motoristične sezone
28.03.2013 Zakaj oči lezejo skupaj?
28.03.2013 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
28.03.2013 Kako vozijo v Skandinaviji
28.03.2013 Žagar začel s petimi točkami
27.02.2013 S katerimi in kakšnimi avtio se vozimo v Sloveniji?
27.02.2013 Priprave najboljših slovenskih motošportnikov na novo tekmovalno sezono
25.01.2013 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2012
25.01.2013 Izbor Slovenski avto leta 2013
25.01.2013 Pogovor z Matejem Žagarjem, december 2012
25.01.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije, 12.12.2012
25.01.2013 Novost pri članstvu AMZS v letu 2013
25.01.2013 Vinko Zajec, dobitnik priznanja Državnega sveta RS za prostovoljno delo
22.01.2013 Najmanjša prodaja v tem stoletju!
12.12.2012 Avto, ki vozi sam, postaja realnost
12.12.2012 Odkrivajmo in izkusimo Slovenijo
12.12.2012 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2012
12.12.2012 Klemen Gerčar, motošportnik leta
12.12.2012 Uvodnik, december 2012
12.12.2012 Kazni za prometne prekrške storjene v tujini: kdo in kako jih lahko izterja?
07.11.2012 Dr. Danijel Starman, predsednik Avto-moto zveze Slovenije: pogovor
07.11.2012 AMZS na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje
07.11.2012 Uvodnik, november 2012
07.11.2012 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem 2012
07.11.2012 Uspešni slovenski motokrosisti
06.10.2012 Uvodnik, oktober 2012
06.10.2012 Tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči
05.10.2012 FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje
05.10.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak v motokrosu v razredu 125
29.08.2012 Ali zaupate svojim očem?
29.08.2012 Milejše kazni!
06.05.2012 Motorevija tudi za iPad!
25.04.2012 Kje je meja? Rekordno visoke cene goriv
05.04.2012 Kilometri - prevoženi ali prirejeni?
04.04.2012 VW lego avto

Pomoč na cesti

1987 ali ++386 1 5305 353
24 ur na dan, vse dni v letu
Cena klica na številko 1987 je odvisna od operaterja.
Za več informacij kliknite tu.

Informacijski center

brezplačna št.: 080 28 20
stac. tel.: +386 1 5305 300