AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Priprave na začetek nove tekmovalne sezone

Priprave na začetek nove tekmovalne sezone

Več sodelovanja s sosedi


Po sezoni 2013, ki je bila za slovenski motošport zelo uspešna, sploh glede mednarodnih dosežkov, so posamezne panožne komisije Strokovnega sveta za moto šport in karting AMZS že pripravile razpise in koledarje tekmovanj – tako državnih in pokalnih prvenstev ter amaterskih tekmovanj.

V nekaterih panogah bodo tudi letos vsa tekmovanja izvedena v tujini, saj v Sloveniji še nimamo pravega dirkališča, nekatere pa zaradi stroge zakonodaje, ki otežuje organizacijo tekmovanj. To velja predvsem za enduro, ki si boljše časa lahko obeta šele po ustrezni spremembi predpisov o vožnji v naravnem okolju – seveda, če bodo spremembe sprejete v tej smeri. A tudi v drugih panogah bomo priča vse večjemu sodelovanju z zvezami sosednjih držav, s čimer naj bi dvignili kakovost tekmovanj in število nastopajočih.

Speedwayisti imajo že uveljavljeno sodelovanje s tujci


Tako sodelovanje že vrsto let poteka v speedwayu in letos ne bo nič drugače. V skupnem tekmovanju, ki bo potekalo tako kot lani, bodo nastopali vozniki Slovenije in Hrvaške. Drugo leto zapored se bodo za državne naslove potegovali tudi pari, kjer bodo Lendavčani in Krčani skušali vzeti naslov aktualnim prvakom iz Ljubljane. V tem tekmovanju se bodo slovenskim in hrvaškim voznikom pridružili še tekmovalci iz Češke, ni pa še dokončno znano, če tudi iz Slovaške in Madžarske. Tako kot pri parih bo tudi v ekipnem tekmovanju, kjer bodo poleg Slovencev tekmovali še Slovaki in Čehi, izvedenih šest tekmovanj. Ekipne tekme so namenjene predvsem mladim voznikom, zato na njih ne bodo nastopali najboljši vozniki. Tudi v novi sezoni bo osrednje ime slovenskega speedwaya Matej Žagar, ki se bo potegoval za 13. zaporedni naslov državnega prvaka. Seveda pa bo osrednja pozornost namenjena njegovim nastopom na dirkah svetovnega prvenstva, ki si jih je priboril z lansko uvrstitvijo med najboljših osem voznikov na svetu.

Motokrosisti na Hrvaško


Okrepljeno sodelovanje s hrvaško motociklistično zvezo HMS bo tudi pri motokrosu, saj bo ena izmed dirk slovenskega prvenstva potekala na Hrvaškem, Hrvati pa bodo prav tako za svoje prvenstvo izbrali eno izmed dirk v Sloveniji. Koledar naj bi tako sestavljajo šest dirk, pripravljen pa je tako, da se ne pokriva z dirkami svetovnega prvenstva. S tem je omogočeno, da se državnega prvenstva udeležijo tudi najboljši motokrosisti – tudi Klemen Gerčar in Tim Gajser. Prav vozniki takega formata nedvomno privabijo največ gledalcev, pa tudi največ medijske pozornosti. Gerčar bo sicer letos z italijansko ekipo Jtech Honda nastopal v najmočnejšem razredu svetovnega prvenstva, ki se po novem imenuje motokros GP, medtem ko bo Gajser tekmoval v razredu MX2. Je pa Gajser pred novo sezono upravičeno zelo optimističen, saj je podpisal pogodbo s tovarniško ekipo Honde, s katero ima visoke cilje. Le želimo si lahko, da bi njune dvoboje lahko čim pogosteje spremljali tudi na dirkah slovenskega prvenstva. Po ukinitvi svetovnega prvenstva v razredu MX3 letos v Sloveniji ne bo nobene motokros dirke za svetovno prvenstvo, pač pa dve dirki evropskega prvenstva v razredu open.

Manj dirk za državno prvenstvo v kartingu


Tudi v kartingu je bilo dogovorjeno sodelovanje s hrvaško zvezo, v tem primeru s HAKS. Največja sprememba je, da bo imelo državno prvenstvo manj dirk – zgolj štiri – kot za pokalno tekmovanje Sportstil. S tem je komisija ugodila željam voznikov, ki so želeli manj dirk za državne naslove. Ena dirka bo v tujini, tri pa v Sloveniji – dve na Vranskem, ena pa na Ptuju. Upamo lahko le, da bodo kartisti na Ptuju lahko začeli nastopati na novozgrajeni progi, ki zaradi različnih zapletov že kar nekaj časa sameva. Vozniki v pokalu Sportstil bodo odpeljali še dodatne štiri dirke v tujini, medtem ko bodo vozniki v pokalu Rok šli v tujino po točke predvidoma dvakrat, trikrat pa se bodo pomerili na domačih progah.

Cestno hitrostni motociklisti bodo nastopali zgolj v tujini


Povsem od tujine so kljub številnim načrtom za izgradnjo dirkališča, ki smo jim bili priča v preteklosti, še vedno odvisni vozniki v cestno hitrostnem motociklizmu. Tako bo tudi v letu 2014 državno prvenstvo potekalo v sklopu prvenstva Alpe-Adria in zagotovo bodo slovenski dirkači tudi letos v tem prvenstvu igrali vidno vlogo. Prvenstvo Alpe-Adria sicer že nekaj let pomeni tudi kvalifikacije za nastop na dirki evropskega prvenstva. Med kandidati za to nagrado bosta tudi Marko Jerman in Janez Prosenik; mogoče pa bomo tudi letos priča kakšnemu nastopu Igorja Jermana, ki bo sicer znova nastopal v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu. Na nekaterih prireditvah Alpe-Adria bodo nastopili tudi vozniki starodobnega motociklizma in eno izmed dirk, zadnjo v sezoni, bo znova gostil tudi AMZS center varne vožnje na Vranskem.

Starodobniki le doma


Vse dirke prvenstva v starodobnem motociklizmu bodo izvedene v Sloveniji: predvidoma tri gorske dirke in prav toliko krožnih. Koledar sicer še ni povsem določen, so pa zato znana pravila, pri katerih je prišlo do nekaterih sprememb. Najpomembnejša je sprememba letnice za skupino C na 1978, ter, po vzoru nekaterih drugih panog, uvedba amaterske kategorije.

Upad v supermotu


Z največjim upadom se je zadnja leta soočil supermoto, ker se je večina voznikov namreč raje odločila za nastopanje v italijanskem regionalnem tekmovanju Triveneto. V sklopu tega tekmovanja je pred leti že potekalo slovensko prvenstvo in slovenski dirkači so že takrat posegali po najvišjih mestih. Čeprav je bilo lani slovensko prvenstvo odprtega tipa, kar pomeni da lahko naslov osvojil tudi tuj voznik ali voznik s tujo licenco, pravega zanimanja za prvenstvo ni bilo. Komisija se je odločila, da za leto 2014 razpiše prvenstvo pod enakimi pogoji, z željo, da bi se povečalo število nastopajočih voznikov. Izvedene naj bi bile tri dirke, vse v sklopu prvenstva Alpe Adria, od tega ena v Sloveniji.
V sklopu prvenstva Alpe Adria bo izvedeno tudi enduro prvenstvo, kateremu naj bi bila dodana še katera izmed cross country dirk.

Vse večja množičnost med skuteristi


Panoga, ki je v zadnjem letu doživela večjo množičnost, je skuter. Za to so zaslužni nekateri vozniki iz zamejstva, ki so izbrali nasprotni prestop kot vozniki supermota in raje nastopajo v Sloveniji. Njihova odločitev je že obrodila sadove: dirke so namreč postale zelo zanimive in napete. Na istih prireditvah kot za skuterje potekajo tudi dirke minimota, kjer veseli predvsem večje število otrok, ki so se pridružili temu tekmovanju. To je predvsem zasluga minimoto šole, ki jo je sofinancirala tudi mednarodna zveza FIM. Poleg teh dveh panog na isti prireditvi nastopajo tudi t. i. minibike motorji, kjer si vozniki predvsem želijo, da bi se jim pridružilo več voznikov. V letu 2014 je načrtovanih pet tekmovanj.

Na tekmovanja namesto v naravo


V zadnjih letih je veliko voznikov privabil cross country. Tekmovanje je bilo uvedeno z željo, da se čimveč voznikov privabi na organizirana tekmovanja in se tako skuša zmanjšati število voženj v naravnem okolju. Lani je bilo tako prvič v dveh razredih razpisano tudi državno prvenstvo, glavnina tekmovalcev pa so bili amaterski dirkači. Tudi v letu 2014 ne bo nič drugače, a nad tekmovanjem ne bo več bdel promotor, temveč bo za potek odgovorna panožna komisija.

Najmlajša panoga v sklopu AMZS je trial. V letu 2013 smo dobili prvega državnega prvaka, vse dirke pa so bile izpeljane na Vranskem. Za trial je bilo lansko leto prelomno tudi zato, ker je reprezentanca prvič nastopila na pokalu narodov. Želja za leto 2014 je, da bi se našlo še kakšno novo prizorišče ter da bi se povečalo število voznikov. Razpisanih je več kategorij, ki se ločijo predvsem po težavnosti. Tudi pri trialu velja, da vozniki lahko nastopajo v amaterskem tekmovanju.

Tekmovanje amaterjev


Pri amaterskem tekmovanju polnoletnim voznikom ni treba pridobiti licence, pogoj za nastop pa je opravljen pregled pri zdravniku medicine dela, prometa in športa, ki ga je treba obnoviti na tri leta, sklenjeno ustrezno nezgodno zavarovanje (minimalno 6.400 evrov za primer smrti in 16.800 za primer invalidnosti; ponekod sklenitev zavarovanja omogoči organizator ob prijavi), ob prvem nastopu pa morajo izpolniti vlogo za registracijo in plačati 10 evrov registracije. Amaterska tekmovanja potekajo samo v Sloveniji, tuji tekmovalci pa ne morejo nastopati. Marsikdo sicer meni, da taki pogoji niso potrebni, a dejstvo je, da dokler ni nesreč in poškodb, je vse v najlepšem redu, ko pa pride do težav, bi vsi želeli, da bi imeli stvari urejene. Letos bodo amaterski dirkači lahko nastopali v motokrosu, cross countryju, starodobnem motociklizmu, trialu in supermotu.

Erik Logar

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj

Ostale novice

Novice
27.01.2016 (Ne)prepoznavanje
27.01.2016 Slovenski avtomobilski trg 2015
27.01.2016 Nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah
27.01.2016 Izbor Slovenski avto leta 2016
27.01.2016 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2015
27.01.2016 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
27.01.2016 Avtomobilski salon v Detroitu
27.01.2016 Nova poslovna enota AMZS v Novi Gorici
27.01.2016 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
27.01.2016 Motorevija je vstopila v 60. leto izhajanja, njeni zametki pa segajo v leto 1925
09.12.2015 (Ne)pravičnost?
09.12.2015 Pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc
09.12.2015 TTIP sporazum in avtomobilski trg
09.12.2015 Kako bi lahko preprečili marsikatero hudo prometno nesrečo?
09.12.2015 Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike
09.12.2015 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015
05.11.2015 Izberite Slovenski avto leta 2016!
05.11.2015 Kakšen je resničen izpust dušikovih oksidov dizelskih avtov?
04.11.2015 Kdo koga ščiti?
04.11.2015 Kaj v resnici prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov?
04.11.2015 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem
04.11.2015 Matej Žagar je v letošnjem svetovnem prvenstvu v speedwayju osvojil šesto mesto
02.10.2015 Epilog
02.10.2015 Do zadnje kapljice?
02.10.2015 Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta
02.10.2015 Jubilej brez športne pike na i
02.10.2015 Tim Gajser je letošnji svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2
01.10.2015 Izšla je oktobrska Motorevija!
01.10.2015 AMZS test 35 zimskih pnevmatik
26.08.2015 (Pre)obrat
26.08.2015 Nove oblike mobilnosti
26.08.2015 Slovenska električna rolka NGV
26.08.2015 Le še tri leta za zamenjavo vozniških dovoljenj
26.08.2015 Težave z izpustom trdnih delcev najsodobnejših bencinskih motorjev
26.08.2015 Kje končajo pripomočki za prvo pomoč s pretečenim rokom trajanja?
26.08.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayju
26.08.2015 V svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 po poškodbi Herlingsa
26.08.2015 Izšla je septembrska Motorevija!
26.08.2015 Otroci na poti v šolo in iz nje
09.07.2015 Izzivi in zaveza
09.07.2015 Fordov sistem za samodejno prilagajanje hitrostnim omejitvam
09.07.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
09.07.2015 Mladi motokrosist Maks Mausser
09.07.2015 Dirka evropskega prvenstva v motokrosu v Radizlu
04.06.2015 Z elektroniko na poti do avtonomnosti
04.06.2015 Zgrajena predor Markovec in hitra cesta Koper – Izola
04.06.2015 Velika izbira avtokart, vodnikov in atlasov pri AMZS
04.06.2015 Matej Žagar v svetovnem prvenstvu v speedwayju
06.05.2015 Strategija
06.05.2015 Akcija AMZS za večjo varnost kolesarjev in motoristov
06.05.2015 Elektronski vdori v avtomobile
06.05.2015 Zmagoslavje Mateja Žagarja na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju
06.05.2015 Prva zmaga Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
06.05.2015 Koliko v resnici tehtajo naši avtomobili?
01.04.2015 Izmenjava
01.04.2015 Umirjanje prometa
01.04.2015 5. avtomobilski SPA v AMZS centru varne vožnje Vransko
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayu
01.04.2015 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2014
01.04.2015 Kdaj bolj realno merjenje porabe goriva?
01.04.2015 (Ne)resnična poraba hibridnih avtov
01.04.2015 Začetek prodaje električnih avtomobilov
04.03.2015 (Ne)požrešnost
04.03.2015 Uvedba sistema eCall šele leta 2018
04.03.2015 Moto športniki pred novo tekmovalno sezono
04.03.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu
30.01.2015 BMW: krpanje varnostne luknje!
28.01.2015 Zasuk
28.01.2015 Slovenski avtomobilski trg v letu 2014
28.01.2015 Prometna varnost na slovenskih cestah v lanskem letu
28.01.2015 Starostniki v prometnih nesrečah
28.01.2015 V izboru Slovenski avto leta 2015 je slavila škoda fabia
28.01.2015 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
28.01.2015 Lucija Sajevec, nova direktorica delniške družbe AMZS
28.01.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
28.01.2015 Jan Pancar, uspešen mladi motokrosist
10.12.2014 Slepa ulica
10.12.2014 Podatki v avtomobilih in njihova uporaba
10.12.2014 Jon Boyd (General Motors)
10.12.2014 Kako (ne)varne so slovenske ceste?
10.12.2014 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2014
10.12.2014 Matej Žagar, moto športnik Slovenije v letu 2014
10.12.2014 Slovenski avto leta 2015
05.11.2014 Izkušnje in preizkušnje
05.11.2014 Eko nalepke na avtomobilih v prodajnih salonih
05.11.2014 Svetovno prvenstvo v speedwayu
05.11.2014 Električna mobilnost v Sloveniji
05.11.2014 Uber: taksi nove dobe ali izmikanje pravilom?
05.11.2014 Od septembra velja okoljevarstveni standard euro 6
01.10.2014 Ironija usode
01.10.2014 Zaščita pred avtocestnim hrupom
01.10.2014 FIA evropsko tekmovanje mladih kolesarjev v Oslu na Norveškem
01.10.2014 Skupna akcija AMZS in Rdečega križa Slovenije na MOS v Celju
01.10.2014 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
01.10.2014 Tim Gajser je v letošnjem svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 osvojil peto mesto
28.08.2014 Ne le prve šolske dni!
28.08.2014 Združevanje izpitnih centrov za opravljanje voziških izpitov
28.08.2014 Mednarodni program ugodnosti za člane AMZS Show your Card!
28.08.2014 Nova pravila vožnje v naravnem okolju
28.08.2014 Klicni center AMZS in pomoč na cesti
28.08.2014 Janez Remše
09.07.2014 Vrednote
09.07.2014 Gradnja avtoceste med Gruškovjem in Draženci
09.07.2014 Gajser tik pod vrhom
09.07.2014 Vzdrževanje slovenskih cest
09.07.2014 Sodobni trivaljni motorji
04.06.2014 Obveza in zaveza
04.06.2014 Odprtje linije za izdelavo novega renaulta twinga v Revozu v Novem mestu
04.06.2014 25 let katalizatorja
04.06.2014 Nogomet in njegova povezava z avtomobili
04.06.2014 Zmaga Mateja Žagarja na dirki za SP v speedwayu na Finskem
06.05.2014 Kaznovanje za prometne prekrške v tujini
06.05.2014 Sožitje avtomobilistov in kolesarjev
06.05.2014 Kje končajo izrabljeni avtomobili?
06.05.2014 Beleženje števila prevoženih kilometrov ob tehničnem pregledu
06.05.2014 112 let merilnika hitrosti
06.05.2014 Sejem Avto in vzdrževanje v Celju
06.05.2014 Pogovor s podpredsednikom AMZS Jožetom Režonjo
06.05.2014 Pogovor z Miranom Stanovnikom
06.05.2014 Zamik na račun mrtvih
02.04.2014 Elektrošok
02.04.2014 Divjad na cesti
02.04.2014 Mobilne aplikacije za slovenske avtomobiliste
02.04.2014 Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko
02.04.2014 Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayju
02.04.2014 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje
02.04.2014 Pogovor z doc. dr. Petrom Liparjem, predstojnikom Prometnotehniškega inštituta FGG Ljubljana
02.04.2014 Predpisi o vleki prikolic
05.03.2014 eCall – samodejni klic na pomoč ob prometni nesreči na voljo tudi v Sloveniji
05.03.2014 Avtomobilska črna skrinjica – bo postala del naših avtomobilov?
05.03.2014 Svetovno prvenstvo v motokrosu
05.03.2014 Pogovor z Janezom Prosenikom
05.03.2014 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2013
05.03.2014 Prestavitev
03.02.2014 Davki za varnost?
03.02.2014 Slovenski avtomobilski trg v letu 2013
03.02.2014 Nepravinosti pri izobraževanju voznikov
03.02.2014 AMZS kasko promet samo za člane AMZS
03.02.2014 Priprave na začetek nove tekmovalne sezone
03.02.2014 Izbor Slovenski avto leta 2014 - zmagala je škoda octavia
11.12.2013 Avtomobilske novosti v prihajajočem letu
11.12.2013 Za predsednika AMZS izvoljen Anton Breznik
11.12.2013 Pogovor z novim predsednikom AMZS Antonom Breznikom
11.12.2013 Podelitev priznanj najboljšim slovenskim moto športnikom in kartistom
11.12.2013 Preusmerjanje pozornosti
08.11.2013 Slovenski avto leta 2014
07.11.2013 Komu sveti?
07.11.2013 Kakšno gorivo (lahko) točimo v naše avtomobile?
07.11.2013 Pogovor z Davidom Juričem, generalnim direktorjem družbe Summit motors Ljubljana
07.11.2013 Matej Žagar o letošnji tekmovalni sezoni
07.11.2013 Vinjete za vožnjo po slovenskih avtocestah v letu 2014
07.11.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije
03.10.2013 Vožnja v naravnem okolju
03.10.2013 Mladi kolesarji AMZS so se izkazali!
03.10.2013 Svetovni prvak!
03.10.2013 Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem
02.10.2013 Avtogol
30.08.2013 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
30.08.2013 Evropsko prvenstvo v minimotu na Vranskem
29.08.2013 (Iz)govori
29.08.2013 Obeta se podražitev vinjet za uporabo slovenskih avtocest
29.08.2013 Spremembe zakona o pravilih cestnega prometa
29.08.2013 Električni avtomobili
06.07.2013 Nevaren dotik
06.07.2013 Pomemben mejnik
06.07.2013 Zemeljski plin kot pogonsko gorivo
06.07.2013 Najboljši kolesarji AMD Moste
06.07.2013 Gerčar ponovil lanski uspeh
05.07.2013 Delitev in souporaba avtomobila – se rešitev lahko uveljavi tudi pri nas?
05.07.2013 Pomoč iz zraka
30.05.2013 Zavajanje z uradnimi podatki o porabi goriva
29.05.2013 Počivališča ob slovenskih avtocestah
29.05.2013 Na plakatirani strani Alp!
29.05.2013 Obnova avtocest v letu 2013
29.05.2013 Pešci so najšibkejši
29.05.2013 Žagar med najboljšimi
29.05.2013 Uvodnik, Motorevija junij 2013
26.04.2013 Manj žrtev, več prometa, nevarni odseki
25.04.2013 Luknje – na cestah in v blagajnah!
25.04.2013 Kratkovidnost
28.03.2013 Uvodnik, Motorevija april 2013
28.03.2013 Potepanje po Tuniziji
28.03.2013 Od voznika do komentatorja
28.03.2013 Nevarna jeza
28.03.2013 Ne le pripravljenost, tudi znanje!
28.03.2013 Samodejni klic na pomoč
28.03.2013 AMZS Potovanja - nova ugodnost za člane AMZS
28.03.2013 Novo in ekskluzivno za člane AMZS - AMZS zavarovanje
28.03.2013 Pred začetkom motoristične sezone
28.03.2013 Zakaj oči lezejo skupaj?
28.03.2013 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
28.03.2013 Kako vozijo v Skandinaviji
28.03.2013 Žagar začel s petimi točkami
27.02.2013 S katerimi in kakšnimi avtio se vozimo v Sloveniji?
27.02.2013 Priprave najboljših slovenskih motošportnikov na novo tekmovalno sezono
25.01.2013 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2012
25.01.2013 Izbor Slovenski avto leta 2013
25.01.2013 Pogovor z Matejem Žagarjem, december 2012
25.01.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije, 12.12.2012
25.01.2013 Novost pri članstvu AMZS v letu 2013
25.01.2013 Vinko Zajec, dobitnik priznanja Državnega sveta RS za prostovoljno delo
22.01.2013 Najmanjša prodaja v tem stoletju!
12.12.2012 Avto, ki vozi sam, postaja realnost
12.12.2012 Odkrivajmo in izkusimo Slovenijo
12.12.2012 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2012
12.12.2012 Klemen Gerčar, motošportnik leta
12.12.2012 Uvodnik, december 2012
12.12.2012 Kazni za prometne prekrške storjene v tujini: kdo in kako jih lahko izterja?
07.11.2012 Dr. Danijel Starman, predsednik Avto-moto zveze Slovenije: pogovor
07.11.2012 AMZS na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje
07.11.2012 Uvodnik, november 2012
07.11.2012 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem 2012
07.11.2012 Uspešni slovenski motokrosisti
06.10.2012 Uvodnik, oktober 2012
06.10.2012 Tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči
05.10.2012 FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje
05.10.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak v motokrosu v razredu 125
29.08.2012 Ali zaupate svojim očem?
29.08.2012 Milejše kazni!
06.05.2012 Motorevija tudi za iPad!
25.04.2012 Kje je meja? Rekordno visoke cene goriv
05.04.2012 Kilometri - prevoženi ali prirejeni?
04.04.2012 VW lego avto

Pomoč na cesti

1987 ali ++386 1 5305 353
24 ur na dan, vse dni v letu
Cena klica na številko 1987 je odvisna od operaterja.
Za več informacij kliknite tu.

Informacijski center

brezplačna št.: 080 28 20
stac. tel.: +386 1 5305 300