AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko

Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko

Zelo koristno!


V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem ob tečajih za avtomobiliste že od njegovega odprtja potekajo tudi dobro obiskani tečaji za motoriste. Pri motoristih namreč še bolj kot pri avtomobilistih velja – vaja dela mojstra. Še zlasti je to pomembno pri manevrih, kot je zaviranje, ki ga lahko pravilno vadimo le na za to namenjenih površinah. Kako na takšno vadbo – in pridobljeno znanje – gledajo udeleženci tečajev, smo jih povprašali v anketi.

Po koncu lanske motoristične sezone so udeležencem tečajev varne vožnje za motoriste poslali vprašalnik o njihovih izkušnjah glede uporabe in poznavanja delovanja različnih zavornih sistemov pred tečajem in po njem. Predstavljamo nekaj glavnih ugotovitev ankete.

Polovica z ABS, četrtina s CBS


Približno polovica udeležencev raziskave vozi “naked” ali potovalne motocikle, preostala polovica pa enduro, športne ali super športne motocikle s povprečno prostornino motorja približno 800 kubičnih centimetrov. Anketiranci z motorjem prevozijo na leto v povprečju 6000 km.
Polovica motoristov ima na svojih motorjih ABS zavorni sistem, CBS (kombinirani) sistem pa samo četrtina.

Večina udeležencev (68 odstotkov) je že pred tečajem imela izkušnjo zaviranja v sili.

Pred tečajem je dobra polovica (59 odstotkov) motoristov že preskusila delovanje ABS zavornega sistema tako, da se je ABS sistem aktiviral.

Tečaji, na katerem so se motoristi učili pravilnega zaviranja, so bili zelo učinkoviti: pred tečajem je večina motoristov (62 odstotkov) uporabljala le prednjo zavoro, po tečaju pa je uporaba te tehnike upadla na 9 odstotkov. Večina motoristov (89 odstotkov) po izkušnjah na tečaju pri vožnji zdaj uporablja obe zavori.

Tečajniki: tečaji so koristni!


Zadovoljstvo s tečajem je zelo visoko: motoristi v izjemno visokem deležu (od 97 do 99 odstotkov) pravijo, da so znanja, pridobljena na tečaju, koristna; da so vplivala na njihovo nadaljnjo vožnjo z motorjem; da so povečala njihovo varnost na motorju; med njihovimi merili pri odločanju o nakupu naslednjega motorja pa bo tudi ABS zavorni sistem. Odgovori motoristov po koncu sezone so pokazali tudi, da so zaradi tečaja spremenili svoj način vožnje, ki je postal po njihovi oceni bolj tekoč in bolj varen. Motoristi so po tečaju redkeje zašli v položaj, ki bi zahteval zaviranje v sili, kadar pa so prišli v tak položaj, je bilo zaviranje bolj učinkovito in varno.

Pozitivni komentarji


Komentarji tečajnikov o tečajih so bili praviloma zelo pozitivni. Udeleženci so poudarili, da je bil tečaj tako po vsebinski kot tudi po izvedbeni plati odličen, v komentarjih so pohvalili inštruktorje in predlagali, da bi morali ti tečaji postati stalna praksa in da bi morali doseči večji krog motoristov. Zbrali smo nekaj komentarjev:

“Tečaj me je zelo navdušil in sem ga toplo priporočil kolegom motoristom.”
“Želel bi, da bi simulirali vožnjo v nepregleden ovinek, kjer na cestišču stoji ovira – na primer pokvarjen avto. Sicer pa super, super, super in ga priporočam vsakemu motoristu, ki ga poznam.”
“Ko sem se odpeljal s sovoznico iz tečaja domov, je takoj opazila razliko v vožnji in bila nad njo navdušena. Zaradi drugačnega načina nagibanja se počuti bolj varno in uživa tudi v bolj dinamični vožnji.”
“Tečaj je bil zame izjemno koristen. Zelo sem izboljšala vožnjo v ovinkih in je sedaj pravi užitek. Menim, da bi moral biti tečaj obvezen za vse motoriste.”
“Tečaj je super. Mogoče je malo preveč motoristov v skupini. Za ohranjanje kondicije bo treba večkrat na ogrevalni tečaj. Moram reči, da po tem tečaju vozim popolnoma drugače kot prej. Prej sem vozil samo z nagibanjem (ker sem se tega sam naučil, pri izpitu leta 1983 pa tudi niso učili, kako voziti), sedaj pa vozim predvsem s potiskanjem in bolj mehko.”
“Čeprav sem bil v naši skupini najmlajši in sem imel (le) 125-kubični motocikel, sem se naučil mogoče celo preveč novih stvari v zelo kratkem času. Znanje, ki sem ga pridobil, mi je koristilo takoj po tečaju na poti domov in mi bo koristilo pri vseh prihajajočih motociklih. Najlepša hvala, veselim se ponovnega srečanja!”
“Vaš tečaj je zakon! Predlagam moto-članstvo: storitev z minimalno članarino oz. članarino, kot jo imamo ostali AMZS člani, v kateri bi člani lahko bili udeleženi na letnih predsezonskih moto-ogrevanjih, predvsem na vsesplošnem AMZS moto dogodku, v katerem se demonstrira, prikazuje in pojasni primere s ceste in tekmovanj. Tukaj vključite kakšna znana tekmovalna imena, da pridobite več udeležencev. Predvsem lahko s takšnim dogodkom splošno vplivate na zavest o varnosti in dodatno promovirate svoje tečaje.”
“Bolj kot zaviranja sem se naučil vijuganja in pravilne drže na motorju skozi ovinke. Od takrat naprej je moja vožnja po ovinkastih cestah veliko bolj tekoča in sproščena, ob ovirah v ovinku pa je moja reakcija zdaj zaradi pravilne drže veliko hitrejša kot prej. Tečaj toplo priporočam vsem, le ceno bi morala vsaj delno financirati država, da bi bila dostopna vsakemu ‘mulcu’”

Za začetnike in najbolj izkušene: tečaji varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko


V AMZS Centru varne vožnje Vransko lahko motoristi izkušnje nabirajo na zanimiv, varen, tehnično in strokovno kakovosten način. AMZS programi varne vožnje so zasnovani tako, da se situacijsko najbolj približajo tistim dogodkom in posledicam, ki se najpogosteje pripetijo na cesti v različnih pogojih in razmerah vožnje.

Motoristi, ki bi si želeli naučiti (in preskusiti) več, lahko izbirajo med kar nekaj zanimivimi programi, tečaji in treningi.
  • Osnova vseh programov je AMZS intenzivni tečaj varne vožnje za motoriste, ki je namenjen tako tistim, ki imajo že dolgoletne izkušnje kot tudi tistim, ki vozijo šele leto ali dve. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, vožnje s trial motorji (ki so odlična vaja za ravnotežje in usklajevanje sklopke, zavor in plina) in vožnje na poligonu, sestavljene iz več razgibanih sklopov vaj. 
  • AMZS intenzivni tečaj varne vožnje s sopotnikom je zasnovan podobno kot osnovni tečaj za motoriste, le da sodeluje tudi sopotnik na motorju – obvladovanje motornega kolesa s sopotnikom je zahtevnejše, saj se mora tudi sopotnik znati pravilno odzivati na vožnjo. 
  • Na AMZS ogrevalnem tečaju za motoriste tečajniki v kratkem času ponovijo in obdelajo vse elemente varne vožnje, kar je odlična priprava za prve motoristične dni v letu. 
  • AMZS nadaljevalni tečaj varne vožnje za motoriste je zahtevnejši tečaj za voznike, ki so že osvojili nauke iz intenzivnega (osnovnega) tečaja ter od sebe in svojega motornega kolesa želijo in pričakujejo več.
  • AMZS tečaj varne vožnje za motoriste – individualni trening je namenjen vsem tistim, ki bi radi z individualnimi vajami izboljšali katerega od elementov varne vožnje. 
  • AMZS program Varno na cesti je novost; na njem tečajniki znanje, ki so ga pridobili na poligonu, prenesejo tudi na cesto. Program Varno na cesti se posveča odnosu do uporabe motornega kolesa ter udeležbe v različnih prometnih okoljih in različnih vremenskih razmerah.
  • AMZS tečaj za mlade motoriste je namenjen mladim motoristiom, predvsem voznikom skuterjev. Po sklopih in učnih vsebinah je zelo podoben intenzivnemu (osnovnemu) tečaju za motoriste, vendar prilagojen tehničnim posebnostim skuterjev. 
Več informacij je na voljo na spletni strani cvv.amzs.si, člani pa imajo na vse programe na Vranskem tudi popust.

Kondicija, brezhiben motor in previdnost: pred začetkom motoristične sezone


Po dolgi zimi, v kateri je bil motor shranjen v garaži, motoristi že komaj čakajo, da se lahko zapeljejo na prvo spomladansko vožnjo. A pred vožnje morajo narediti dvoje: oceniti in poskrbeti za psihično in fizično kondicijo ter pregledati svoje motorno kolo. Pri tem ni dovolj le pogled na profil zadnje pnevmatike; preveriti je treba tudi starost pnevmatik, zavorni sistem z zavorno tekočino, svetlobna telesa, pa tudi ostale mehanske dele. Še najbolje je, če pred sezono motor motoristi odpeljejo na servis – tako si zagotovijo brezhibnost, brezskrbnost in varnost.

Najbolj neučakani motoristi se z motorjem zapeljejo na cesto že ob prvem malce toplejšem in suhem dnevu na začetku sezone. A prva vožnja naj bo počasna in previdna; vremenske razmere so lahko še zelo spremenljive, ceste so umazane, asfalt pa hladen. Na spomladanskih cestah je tudi veliko lukenj, razpok in udarnih jam, v spomladanskem času pa so neurejene tudi bankine cest. Tudi na prvih, četudi krajših spomladanskih vožnjah velja; na motor le v popolni motoristični opremi in z zapeto čelado!

Blaž Poženel

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj

Ostale novice

Novice
27.01.2016 (Ne)prepoznavanje
27.01.2016 Slovenski avtomobilski trg 2015
27.01.2016 Nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah
27.01.2016 Izbor Slovenski avto leta 2016
27.01.2016 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2015
27.01.2016 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
27.01.2016 Avtomobilski salon v Detroitu
27.01.2016 Nova poslovna enota AMZS v Novi Gorici
27.01.2016 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
27.01.2016 Motorevija je vstopila v 60. leto izhajanja, njeni zametki pa segajo v leto 1925
09.12.2015 (Ne)pravičnost?
09.12.2015 Pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc
09.12.2015 TTIP sporazum in avtomobilski trg
09.12.2015 Kako bi lahko preprečili marsikatero hudo prometno nesrečo?
09.12.2015 Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike
09.12.2015 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015
05.11.2015 Izberite Slovenski avto leta 2016!
05.11.2015 Kakšen je resničen izpust dušikovih oksidov dizelskih avtov?
04.11.2015 Kdo koga ščiti?
04.11.2015 Kaj v resnici prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov?
04.11.2015 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem
04.11.2015 Matej Žagar je v letošnjem svetovnem prvenstvu v speedwayju osvojil šesto mesto
02.10.2015 Epilog
02.10.2015 Do zadnje kapljice?
02.10.2015 Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta
02.10.2015 Jubilej brez športne pike na i
02.10.2015 Tim Gajser je letošnji svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2
01.10.2015 Izšla je oktobrska Motorevija!
01.10.2015 AMZS test 35 zimskih pnevmatik
26.08.2015 (Pre)obrat
26.08.2015 Nove oblike mobilnosti
26.08.2015 Slovenska električna rolka NGV
26.08.2015 Le še tri leta za zamenjavo vozniških dovoljenj
26.08.2015 Težave z izpustom trdnih delcev najsodobnejših bencinskih motorjev
26.08.2015 Kje končajo pripomočki za prvo pomoč s pretečenim rokom trajanja?
26.08.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayju
26.08.2015 V svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 po poškodbi Herlingsa
26.08.2015 Izšla je septembrska Motorevija!
26.08.2015 Otroci na poti v šolo in iz nje
09.07.2015 Izzivi in zaveza
09.07.2015 Fordov sistem za samodejno prilagajanje hitrostnim omejitvam
09.07.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
09.07.2015 Mladi motokrosist Maks Mausser
09.07.2015 Dirka evropskega prvenstva v motokrosu v Radizlu
04.06.2015 Z elektroniko na poti do avtonomnosti
04.06.2015 Zgrajena predor Markovec in hitra cesta Koper – Izola
04.06.2015 Velika izbira avtokart, vodnikov in atlasov pri AMZS
04.06.2015 Matej Žagar v svetovnem prvenstvu v speedwayju
06.05.2015 Strategija
06.05.2015 Akcija AMZS za večjo varnost kolesarjev in motoristov
06.05.2015 Elektronski vdori v avtomobile
06.05.2015 Zmagoslavje Mateja Žagarja na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju
06.05.2015 Prva zmaga Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
06.05.2015 Koliko v resnici tehtajo naši avtomobili?
01.04.2015 Izmenjava
01.04.2015 Umirjanje prometa
01.04.2015 5. avtomobilski SPA v AMZS centru varne vožnje Vransko
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayu
01.04.2015 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2014
01.04.2015 Kdaj bolj realno merjenje porabe goriva?
01.04.2015 (Ne)resnična poraba hibridnih avtov
01.04.2015 Začetek prodaje električnih avtomobilov
04.03.2015 (Ne)požrešnost
04.03.2015 Uvedba sistema eCall šele leta 2018
04.03.2015 Moto športniki pred novo tekmovalno sezono
04.03.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu
30.01.2015 BMW: krpanje varnostne luknje!
28.01.2015 Zasuk
28.01.2015 Slovenski avtomobilski trg v letu 2014
28.01.2015 Prometna varnost na slovenskih cestah v lanskem letu
28.01.2015 Starostniki v prometnih nesrečah
28.01.2015 V izboru Slovenski avto leta 2015 je slavila škoda fabia
28.01.2015 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
28.01.2015 Lucija Sajevec, nova direktorica delniške družbe AMZS
28.01.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
28.01.2015 Jan Pancar, uspešen mladi motokrosist
10.12.2014 Slepa ulica
10.12.2014 Podatki v avtomobilih in njihova uporaba
10.12.2014 Jon Boyd (General Motors)
10.12.2014 Kako (ne)varne so slovenske ceste?
10.12.2014 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2014
10.12.2014 Matej Žagar, moto športnik Slovenije v letu 2014
10.12.2014 Slovenski avto leta 2015
05.11.2014 Izkušnje in preizkušnje
05.11.2014 Eko nalepke na avtomobilih v prodajnih salonih
05.11.2014 Svetovno prvenstvo v speedwayu
05.11.2014 Električna mobilnost v Sloveniji
05.11.2014 Uber: taksi nove dobe ali izmikanje pravilom?
05.11.2014 Od septembra velja okoljevarstveni standard euro 6
01.10.2014 Ironija usode
01.10.2014 Zaščita pred avtocestnim hrupom
01.10.2014 FIA evropsko tekmovanje mladih kolesarjev v Oslu na Norveškem
01.10.2014 Skupna akcija AMZS in Rdečega križa Slovenije na MOS v Celju
01.10.2014 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
01.10.2014 Tim Gajser je v letošnjem svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 osvojil peto mesto
28.08.2014 Ne le prve šolske dni!
28.08.2014 Združevanje izpitnih centrov za opravljanje voziških izpitov
28.08.2014 Mednarodni program ugodnosti za člane AMZS Show your Card!
28.08.2014 Nova pravila vožnje v naravnem okolju
28.08.2014 Klicni center AMZS in pomoč na cesti
28.08.2014 Janez Remše
09.07.2014 Vrednote
09.07.2014 Gradnja avtoceste med Gruškovjem in Draženci
09.07.2014 Gajser tik pod vrhom
09.07.2014 Vzdrževanje slovenskih cest
09.07.2014 Sodobni trivaljni motorji
04.06.2014 Obveza in zaveza
04.06.2014 Odprtje linije za izdelavo novega renaulta twinga v Revozu v Novem mestu
04.06.2014 25 let katalizatorja
04.06.2014 Nogomet in njegova povezava z avtomobili
04.06.2014 Zmaga Mateja Žagarja na dirki za SP v speedwayu na Finskem
06.05.2014 Kaznovanje za prometne prekrške v tujini
06.05.2014 Sožitje avtomobilistov in kolesarjev
06.05.2014 Kje končajo izrabljeni avtomobili?
06.05.2014 Beleženje števila prevoženih kilometrov ob tehničnem pregledu
06.05.2014 112 let merilnika hitrosti
06.05.2014 Sejem Avto in vzdrževanje v Celju
06.05.2014 Pogovor s podpredsednikom AMZS Jožetom Režonjo
06.05.2014 Pogovor z Miranom Stanovnikom
06.05.2014 Zamik na račun mrtvih
02.04.2014 Elektrošok
02.04.2014 Divjad na cesti
02.04.2014 Mobilne aplikacije za slovenske avtomobiliste
02.04.2014 Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko
02.04.2014 Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayju
02.04.2014 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje
02.04.2014 Pogovor z doc. dr. Petrom Liparjem, predstojnikom Prometnotehniškega inštituta FGG Ljubljana
02.04.2014 Predpisi o vleki prikolic
05.03.2014 eCall – samodejni klic na pomoč ob prometni nesreči na voljo tudi v Sloveniji
05.03.2014 Avtomobilska črna skrinjica – bo postala del naših avtomobilov?
05.03.2014 Svetovno prvenstvo v motokrosu
05.03.2014 Pogovor z Janezom Prosenikom
05.03.2014 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2013
05.03.2014 Prestavitev
03.02.2014 Davki za varnost?
03.02.2014 Slovenski avtomobilski trg v letu 2013
03.02.2014 Nepravinosti pri izobraževanju voznikov
03.02.2014 AMZS kasko promet samo za člane AMZS
03.02.2014 Priprave na začetek nove tekmovalne sezone
03.02.2014 Izbor Slovenski avto leta 2014 - zmagala je škoda octavia
11.12.2013 Avtomobilske novosti v prihajajočem letu
11.12.2013 Za predsednika AMZS izvoljen Anton Breznik
11.12.2013 Pogovor z novim predsednikom AMZS Antonom Breznikom
11.12.2013 Podelitev priznanj najboljšim slovenskim moto športnikom in kartistom
11.12.2013 Preusmerjanje pozornosti
08.11.2013 Slovenski avto leta 2014
07.11.2013 Komu sveti?
07.11.2013 Kakšno gorivo (lahko) točimo v naše avtomobile?
07.11.2013 Pogovor z Davidom Juričem, generalnim direktorjem družbe Summit motors Ljubljana
07.11.2013 Matej Žagar o letošnji tekmovalni sezoni
07.11.2013 Vinjete za vožnjo po slovenskih avtocestah v letu 2014
07.11.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije
03.10.2013 Vožnja v naravnem okolju
03.10.2013 Mladi kolesarji AMZS so se izkazali!
03.10.2013 Svetovni prvak!
03.10.2013 Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem
02.10.2013 Avtogol
30.08.2013 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
30.08.2013 Evropsko prvenstvo v minimotu na Vranskem
29.08.2013 (Iz)govori
29.08.2013 Obeta se podražitev vinjet za uporabo slovenskih avtocest
29.08.2013 Spremembe zakona o pravilih cestnega prometa
29.08.2013 Električni avtomobili
06.07.2013 Nevaren dotik
06.07.2013 Pomemben mejnik
06.07.2013 Zemeljski plin kot pogonsko gorivo
06.07.2013 Najboljši kolesarji AMD Moste
06.07.2013 Gerčar ponovil lanski uspeh
05.07.2013 Delitev in souporaba avtomobila – se rešitev lahko uveljavi tudi pri nas?
05.07.2013 Pomoč iz zraka
30.05.2013 Zavajanje z uradnimi podatki o porabi goriva
29.05.2013 Počivališča ob slovenskih avtocestah
29.05.2013 Na plakatirani strani Alp!
29.05.2013 Obnova avtocest v letu 2013
29.05.2013 Pešci so najšibkejši
29.05.2013 Žagar med najboljšimi
29.05.2013 Uvodnik, Motorevija junij 2013
26.04.2013 Manj žrtev, več prometa, nevarni odseki
25.04.2013 Luknje – na cestah in v blagajnah!
25.04.2013 Kratkovidnost
28.03.2013 Uvodnik, Motorevija april 2013
28.03.2013 Potepanje po Tuniziji
28.03.2013 Od voznika do komentatorja
28.03.2013 Nevarna jeza
28.03.2013 Ne le pripravljenost, tudi znanje!
28.03.2013 Samodejni klic na pomoč
28.03.2013 AMZS Potovanja - nova ugodnost za člane AMZS
28.03.2013 Novo in ekskluzivno za člane AMZS - AMZS zavarovanje
28.03.2013 Pred začetkom motoristične sezone
28.03.2013 Zakaj oči lezejo skupaj?
28.03.2013 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
28.03.2013 Kako vozijo v Skandinaviji
28.03.2013 Žagar začel s petimi točkami
27.02.2013 S katerimi in kakšnimi avtio se vozimo v Sloveniji?
27.02.2013 Priprave najboljših slovenskih motošportnikov na novo tekmovalno sezono
25.01.2013 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2012
25.01.2013 Izbor Slovenski avto leta 2013
25.01.2013 Pogovor z Matejem Žagarjem, december 2012
25.01.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije, 12.12.2012
25.01.2013 Novost pri članstvu AMZS v letu 2013
25.01.2013 Vinko Zajec, dobitnik priznanja Državnega sveta RS za prostovoljno delo
22.01.2013 Najmanjša prodaja v tem stoletju!
12.12.2012 Avto, ki vozi sam, postaja realnost
12.12.2012 Odkrivajmo in izkusimo Slovenijo
12.12.2012 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2012
12.12.2012 Klemen Gerčar, motošportnik leta
12.12.2012 Uvodnik, december 2012
12.12.2012 Kazni za prometne prekrške storjene v tujini: kdo in kako jih lahko izterja?
07.11.2012 Dr. Danijel Starman, predsednik Avto-moto zveze Slovenije: pogovor
07.11.2012 AMZS na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje
07.11.2012 Uvodnik, november 2012
07.11.2012 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem 2012
07.11.2012 Uspešni slovenski motokrosisti
06.10.2012 Uvodnik, oktober 2012
06.10.2012 Tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči
05.10.2012 FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje
05.10.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak v motokrosu v razredu 125
29.08.2012 Ali zaupate svojim očem?
29.08.2012 Milejše kazni!
06.05.2012 Motorevija tudi za iPad!
25.04.2012 Kje je meja? Rekordno visoke cene goriv
05.04.2012 Kilometri - prevoženi ali prirejeni?
04.04.2012 VW lego avto

Pomoč na cesti

1987 ali ++386 1 5305 353
24 ur na dan, vse dni v letu
Cena klica na številko 1987 je odvisna od operaterja.
Za več informacij kliknite tu.

Informacijski center

brezplačna št.: 080 28 20
stac. tel.: +386 1 5305 300