AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Svetovno prvenstvo v speedwayju

Svetovno prvenstvo v speedwayju

Žagar kot svetovni prvak!


Za vozniki v svetovnem prvenstvu v speedwayju je več kot polovica prvenstva – odpeljali so sedem od dvanajstih dirk. V najboljšem položaju je predlanski svetovni prvak Tai Woffinden, Matej Žagar pa je bil enako uspešen kot lanski svetovni prvak Greg Hancock – oba sta zbrala po 65 točk in sta med najboljšo četverico, Hancock je tretji zato, ker je bil lani bolje uvrščen v svetovnem prvenstvu. Pred njima je ob Woffindnu uvrščen še en nekdanji svetovni prvak Nicki Pedersen.

Na vrhu trenutne razpredelnice so tako trije vozniki, ki so že osvojili naslov svetovnega prvaka in najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar, ki ne skriva, da tudi želi postati svetovni prvak. V letošnji sezoni bo ta cilj težko uresničil, kajti Woffinden ima pred zadnjimi petimi dirkami pred Žagarjem in Hancockom že 26 točk prednosti, pred Pedersnom pa 13 točk. Je pa Žagar na zelo dobri poti, da izpolni svoj glavni cilj, ki si ga je zastavil pred sezono: da bi bil boljši kot je bil v lanski sezoni, ko je na koncu osvojil peto mesto. Kljub trenutno četrtemu mestu pa se bo moral Matej tudi za uresničitev tega cilja močno potruditi, kajti pred najbližjim zasledovalcem Holderjem ima štiri točke prednosti, pred naslednjima dvema Iversnom in Doylom pa pet.

A če bo Žagar nadaljeval s takšnimi predstavami in s takšno borbenostjo kot na zadnjih dirkah za svetovno prvenstvo, bo svoj cilj nedvomno dosegel. Na dirki v Horsensu na Danskem je namreč osvojil drugo mesto, splet okoliščin pa mu je preprečil, da bi še tretjič v svoji karieri stal na najvišji stopnici zmagovalnega odra na dirki za svetovno prvenstvo. V finalni vožnji je namreč odlično štartal in bil v vodstvu, kar bi glede na njegovo formo moralo zadostovati za zmago. Toda v tretjem ovinku je prišlo do trka med Woffindnom in Dancem Kildemandom, zato je sodnik prekinil vožnjo, krivdo pripisal Woffindnu in ga diskvalificiral, preostali trije finalisti pa so ponovili finalno vožnjo. V drugo je Žagar slabše štartal, bil po prvem ovinku šele tretji, do konca vožnje pa je prehitel Jepsen Jensna in se prebil na drugo mesto, zmago pa je moral prepustiti Kildemandu. Prav Peter Kildemand je dokaz, kako izenačeni so vozniki, saj je na dirki nastopil kot prva rezerva namesto poškodovanega Poljaka Hampla in se zavihtel povsem na vrh. To sicer ni bil Kildemandov prvi letošnji nastop, temveč je tudi že na nekaterih prejšnjih dirkah, ko je vskočil kot prva rezerva ali povabljeni voznik, pokazal zelo dobre vožnje in je zbral že 37 točk, več kot nekateri vozniki, ki so nastopili na vseh letošnjih dirkah za svetovno prvenstvo.

Žagarjeva pot do nastopa v finalni vožnji je bila zapletena. V prvih štirih kvalifikacijskih vožnjah je dvakrat zmagal in bil dvakrat tretji, osem zbranih točk pa je že zadostovalo za uvrstitev v polfinale. V peti kvalifikacijski vožnji je prišlo do bližnjega srečanja Pedersna, Kildemanda in Žagarja, najslabše pa jo je odnesel slovenski prvak, ki je padel in se zaletel v ogrado. Pri tem je dobil močne odrgnine na roki in nogi, prav tako je imel zvin noge, a je stisnil zobe in odpeljal še polfinalno in finalno vožnjo. V polfinalu je osvojil drugo mesto za Woffindnom, v finalu pa je prišlo do že opisanega razpleta, s katerim pa Matej ni bil najbolj zadovoljen. To je bilo čutiti tudi v njegovi izjavi na tiskovni konferenci po dirki: “Če sem iskren, je bil to nesrečen večer. Imel sem težek padec, finalna vožnja pa je bila prekinjena, ko sem bil v vodstvu. Vesel sem, da sem jo odnesel brez zlomov ali hujših poškodb, drugo mesto na dirki pa je tudi dober dosežek,” je dejal Matej, njegov izraz na obrazu pa je izdajal, da bi vsekakor želel stati na najvišji stopnici zmagovalnega odra. Za uteho mu je ostalo 12 točk, ki jih je zbral v sedmih vožnjah.

Še točko več, torej 13, pa je Matej zbral na predzadnji dirki na dirkališču v švedski Malilli konec julija. Tudi tam se je uvrstil v finalno vožnjo, kjer pa je osvojil zadnje, četrto mesto, s katerim pa je bil bolj zadovoljen kot z drugim v Horsensu, saj mu proga v Malilli doslej ni ustrezala. V finalu je moral priznati premoč zmagovalcu Pedersnu, drugouvrščenemu Woffindnu in tretjeuvrščenemu Lindbacku, Švedu, ki je pred leti nastopal na dirkah svetovnega prvenstva, tokrat pa je nastopil kot povabljeni domači voznik. Lindback je Žagarja premagal tudi v polfinalni vožnji, v kvalifikacijskih vožnjah pa je Matej dvakrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat tretji. “Zelo sem zadovoljen s številom osvojenih točk in to je bila prva dirka v moji karieri, ko sem bil zadovoljen s četrtim mestom,” je po dirki na Švedskem povedal Matej.

Na dirki v latvijskem Daugavpilsu je bila ena najslabših Žagarjevih predstav v letošnji sezoni. Na mokri progi je osvojil vsega šest točk, kar je zadostovalo za 13. mesto. Zaradi razmočene proge niso odpeljali polfinalnih in finalne vožnje, temveč so zmagovalca razglasili po kvalifikacijskih vožnjah. Zmagal je prvič v karieri Poljak Maciej Janowski.

Na dirki v Cardiffu se je Žagar prebil v polfinale. V kvalifikacijskih vožnjah je osvojil deset točk, v polfinalni vožnji pa je bil zadnji in se ni uvrstil v finale, tako da je na koncu osvojil šesto mesto. Kljub temu je bil z dosežkom zadovoljen, saj je bil to njegov najboljši točkovni izkupiček na stadionu Millennium v Cardiffu na dirki svetovnega prvenstva.
Vrstni red v svetovnem prvenstvu v speedwayju po sedmih od dvanajstih dirk: Woffinden 91 točk, Pedersen 78, Hancock 65, Žagar 65, Holder 61, Iversen 60, Doyle 60, Janowski 58, Jepsen Jensen 54, Jonsson 45, itn. Naslednja dirka bo 29. avgusta v poljskem Gorzowu, nato pa bodo še dirke v Krškem, Stockholmu, Torunu in v Melbournu.

Vrhunec: dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem 12. septembra

Za slovenske ljubitelje speedwayja bo vrhunec letošnje sezone nedvomno v soboto, 12. septembra, ko bo na stadionu Matije Gubca v Krškem deseta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju. Nastopili bodo seveda vsi stalni vozniki v svetovnem prvenstvu, oči slovenskih ljubiteljev speedwayja pa bodo uprte v Mateja Žagarja. Ta bo imel spet priložnost, da pred domačimi gledalci in na dobro znani progi pokaže svoje znanje in sposobnosti. Prav dirka v Krškem bo zelo pomembna za njegovo končno uvrstitev v svetovnem prvenstvu.“Letos sem v veliko boljšem položaju kot lani, zato moram ostati osredotočen na dogajanja na progi in se boriti, da ostanem povsem pri vrhu razpredelnice,” pravi Matej in dodaja: “Ne želim napovedovati, na katerem mestu bom končal letošnje svetovno prvenstvo, moj osnovni cilj je, da bi bil boljši kot lani, ko sem bil peti. Če se to ne bo zgodilo, iz tega ne bom delal nikakršne drame, ker je vedno treba upoštevati vse okoliščine. A moj cilj je, da bi bil v svetovnem prvenstvu vsako leto boljši,” pravi Žagar, ki je trenutno na četrtem mestu v svetovnem prvenstvu. Lani je bil na koncu peti, predlani sedmi, leta 2006, ko je prvo leto nastopil na vseh dirkah za svetovno prvenstvo, pa prav tako sedmi. Leto 2006 je bilo statistično gledano tudi njegovo najuspešnejše leto, saj je v povprečju osvojil 9,7 točke na dirko. V letu 2013 je osvojil povprečno 9,17 točke na dirko, lani 9,5 točke, letos je njegovo povprečje 9,29 točke na dirko, pri čemer pa je treba upoštevati, da je bila dirka v Pragi, na kateri je zmagal, prekinjena po 12 vožnjah in je bilo tako na voljo manj točk kot običajno. Če bi dirko v Pragi izpeljali do konca, bi bil njegov točkovni izkupiček prav gotovo večji – že tri dodatne točke bi pomenile, da bi tudi statistika dokazovala, da je letošnja sezona Žagarjeva najboljša.

Kakšna so Matejeva pričakovanja pred domačo dirko, ni treba posebej ugibati. Vsak športnik si želi zmage pred domačimi gledalci, a takšne želje imajo tudi ostali dirkači. Doslej najboljši Žagarjev dosežek na dirki svetovnega prvenstva v Krškem je bilo tretje mesto leta 2005, ko je nastopil kot povabljeni dirkač.

Oči slovenskih ljubiteljev speedwayja pa bodo uprte tudi v drugega slovenskega dirkača. Aleksander Čonda bo namreč nastopil kot povabljeni voznik in bo imel tako priložnost spoznati, kaj pomeni dirkati z najboljšimi na svetu.

Vstopnice za dirko v Krškem so na voljo pri Eventimu, podrobnejše informacije o dirki pa na spletni strani speedwaykrsko.si.

France Kmetič
Značke

šport, speedway

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj

Ostale novice

Novice
27.01.2016 (Ne)prepoznavanje
27.01.2016 Slovenski avtomobilski trg 2015
27.01.2016 Nov pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah
27.01.2016 Izbor Slovenski avto leta 2016
27.01.2016 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2015
27.01.2016 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
27.01.2016 Avtomobilski salon v Detroitu
27.01.2016 Nova poslovna enota AMZS v Novi Gorici
27.01.2016 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
27.01.2016 Motorevija je vstopila v 60. leto izhajanja, njeni zametki pa segajo v leto 1925
09.12.2015 (Ne)pravičnost?
09.12.2015 Pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc
09.12.2015 TTIP sporazum in avtomobilski trg
09.12.2015 Kako bi lahko preprečili marsikatero hudo prometno nesrečo?
09.12.2015 Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike
09.12.2015 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015
05.11.2015 Izberite Slovenski avto leta 2016!
05.11.2015 Kakšen je resničen izpust dušikovih oksidov dizelskih avtov?
04.11.2015 Kdo koga ščiti?
04.11.2015 Kaj v resnici prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov?
04.11.2015 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem
04.11.2015 Matej Žagar je v letošnjem svetovnem prvenstvu v speedwayju osvojil šesto mesto
02.10.2015 Epilog
02.10.2015 Do zadnje kapljice?
02.10.2015 Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta
02.10.2015 Jubilej brez športne pike na i
02.10.2015 Tim Gajser je letošnji svetovni prvak v motokrosu v razredu MX2
01.10.2015 Izšla je oktobrska Motorevija!
01.10.2015 AMZS test 35 zimskih pnevmatik
26.08.2015 (Pre)obrat
26.08.2015 Nove oblike mobilnosti
26.08.2015 Slovenska električna rolka NGV
26.08.2015 Le še tri leta za zamenjavo vozniških dovoljenj
26.08.2015 Težave z izpustom trdnih delcev najsodobnejših bencinskih motorjev
26.08.2015 Kje končajo pripomočki za prvo pomoč s pretečenim rokom trajanja?
26.08.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayju
26.08.2015 V svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 po poškodbi Herlingsa
26.08.2015 Izšla je septembrska Motorevija!
26.08.2015 Otroci na poti v šolo in iz nje
09.07.2015 Izzivi in zaveza
09.07.2015 Fordov sistem za samodejno prilagajanje hitrostnim omejitvam
09.07.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
09.07.2015 Mladi motokrosist Maks Mausser
09.07.2015 Dirka evropskega prvenstva v motokrosu v Radizlu
04.06.2015 Z elektroniko na poti do avtonomnosti
04.06.2015 Zgrajena predor Markovec in hitra cesta Koper – Izola
04.06.2015 Velika izbira avtokart, vodnikov in atlasov pri AMZS
04.06.2015 Matej Žagar v svetovnem prvenstvu v speedwayju
06.05.2015 Strategija
06.05.2015 Akcija AMZS za večjo varnost kolesarjev in motoristov
06.05.2015 Elektronski vdori v avtomobile
06.05.2015 Zmagoslavje Mateja Žagarja na uvodni dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayju
06.05.2015 Prva zmaga Tima Gajserja na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
06.05.2015 Koliko v resnici tehtajo naši avtomobili?
01.04.2015 Izmenjava
01.04.2015 Umirjanje prometa
01.04.2015 5. avtomobilski SPA v AMZS centru varne vožnje Vransko
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2
01.04.2015 Svetovno prvenstvo v speedwayu
01.04.2015 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2014
01.04.2015 Kdaj bolj realno merjenje porabe goriva?
01.04.2015 (Ne)resnična poraba hibridnih avtov
01.04.2015 Začetek prodaje električnih avtomobilov
04.03.2015 (Ne)požrešnost
04.03.2015 Uvedba sistema eCall šele leta 2018
04.03.2015 Moto športniki pred novo tekmovalno sezono
04.03.2015 Svetovno prvenstvo v motokrosu
30.01.2015 BMW: krpanje varnostne luknje!
28.01.2015 Zasuk
28.01.2015 Slovenski avtomobilski trg v letu 2014
28.01.2015 Prometna varnost na slovenskih cestah v lanskem letu
28.01.2015 Starostniki v prometnih nesrečah
28.01.2015 V izboru Slovenski avto leta 2015 je slavila škoda fabia
28.01.2015 Sejem zabavne elektronike CES v Las Vegasu
28.01.2015 Lucija Sajevec, nova direktorica delniške družbe AMZS
28.01.2015 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
28.01.2015 Jan Pancar, uspešen mladi motokrosist
10.12.2014 Slepa ulica
10.12.2014 Podatki v avtomobilih in njihova uporaba
10.12.2014 Jon Boyd (General Motors)
10.12.2014 Kako (ne)varne so slovenske ceste?
10.12.2014 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2014
10.12.2014 Matej Žagar, moto športnik Slovenije v letu 2014
10.12.2014 Slovenski avto leta 2015
05.11.2014 Izkušnje in preizkušnje
05.11.2014 Eko nalepke na avtomobilih v prodajnih salonih
05.11.2014 Svetovno prvenstvo v speedwayu
05.11.2014 Električna mobilnost v Sloveniji
05.11.2014 Uber: taksi nove dobe ali izmikanje pravilom?
05.11.2014 Od septembra velja okoljevarstveni standard euro 6
01.10.2014 Ironija usode
01.10.2014 Zaščita pred avtocestnim hrupom
01.10.2014 FIA evropsko tekmovanje mladih kolesarjev v Oslu na Norveškem
01.10.2014 Skupna akcija AMZS in Rdečega križa Slovenije na MOS v Celju
01.10.2014 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
01.10.2014 Tim Gajser je v letošnjem svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX2 osvojil peto mesto
28.08.2014 Ne le prve šolske dni!
28.08.2014 Združevanje izpitnih centrov za opravljanje voziških izpitov
28.08.2014 Mednarodni program ugodnosti za člane AMZS Show your Card!
28.08.2014 Nova pravila vožnje v naravnem okolju
28.08.2014 Klicni center AMZS in pomoč na cesti
28.08.2014 Janez Remše
09.07.2014 Vrednote
09.07.2014 Gradnja avtoceste med Gruškovjem in Draženci
09.07.2014 Gajser tik pod vrhom
09.07.2014 Vzdrževanje slovenskih cest
09.07.2014 Sodobni trivaljni motorji
04.06.2014 Obveza in zaveza
04.06.2014 Odprtje linije za izdelavo novega renaulta twinga v Revozu v Novem mestu
04.06.2014 25 let katalizatorja
04.06.2014 Nogomet in njegova povezava z avtomobili
04.06.2014 Zmaga Mateja Žagarja na dirki za SP v speedwayu na Finskem
06.05.2014 Kaznovanje za prometne prekrške v tujini
06.05.2014 Sožitje avtomobilistov in kolesarjev
06.05.2014 Kje končajo izrabljeni avtomobili?
06.05.2014 Beleženje števila prevoženih kilometrov ob tehničnem pregledu
06.05.2014 112 let merilnika hitrosti
06.05.2014 Sejem Avto in vzdrževanje v Celju
06.05.2014 Pogovor s podpredsednikom AMZS Jožetom Režonjo
06.05.2014 Pogovor z Miranom Stanovnikom
06.05.2014 Zamik na račun mrtvih
02.04.2014 Elektrošok
02.04.2014 Divjad na cesti
02.04.2014 Mobilne aplikacije za slovenske avtomobiliste
02.04.2014 Izkušnje udeležencev tečajev varne vožnje za motoriste v AMZS Centru varne vožnje Vransko
02.04.2014 Letošnje svetovno prvenstvo v speedwayju
02.04.2014 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje
02.04.2014 Pogovor z doc. dr. Petrom Liparjem, predstojnikom Prometnotehniškega inštituta FGG Ljubljana
02.04.2014 Predpisi o vleki prikolic
05.03.2014 eCall – samodejni klic na pomoč ob prometni nesreči na voljo tudi v Sloveniji
05.03.2014 Avtomobilska črna skrinjica – bo postala del naših avtomobilov?
05.03.2014 Svetovno prvenstvo v motokrosu
05.03.2014 Pogovor z Janezom Prosenikom
05.03.2014 Stanje registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji konec leta 2013
05.03.2014 Prestavitev
03.02.2014 Davki za varnost?
03.02.2014 Slovenski avtomobilski trg v letu 2013
03.02.2014 Nepravinosti pri izobraževanju voznikov
03.02.2014 AMZS kasko promet samo za člane AMZS
03.02.2014 Priprave na začetek nove tekmovalne sezone
03.02.2014 Izbor Slovenski avto leta 2014 - zmagala je škoda octavia
11.12.2013 Avtomobilske novosti v prihajajočem letu
11.12.2013 Za predsednika AMZS izvoljen Anton Breznik
11.12.2013 Pogovor z novim predsednikom AMZS Antonom Breznikom
11.12.2013 Podelitev priznanj najboljšim slovenskim moto športnikom in kartistom
11.12.2013 Preusmerjanje pozornosti
08.11.2013 Slovenski avto leta 2014
07.11.2013 Komu sveti?
07.11.2013 Kakšno gorivo (lahko) točimo v naše avtomobile?
07.11.2013 Pogovor z Davidom Juričem, generalnim direktorjem družbe Summit motors Ljubljana
07.11.2013 Matej Žagar o letošnji tekmovalni sezoni
07.11.2013 Vinjete za vožnjo po slovenskih avtocestah v letu 2014
07.11.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije
03.10.2013 Vožnja v naravnem okolju
03.10.2013 Mladi kolesarji AMZS so se izkazali!
03.10.2013 Svetovni prvak!
03.10.2013 Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayju v Krškem
02.10.2013 Avtogol
30.08.2013 Seja skupščine Avto-moto zveze Slovenije
30.08.2013 Evropsko prvenstvo v minimotu na Vranskem
29.08.2013 (Iz)govori
29.08.2013 Obeta se podražitev vinjet za uporabo slovenskih avtocest
29.08.2013 Spremembe zakona o pravilih cestnega prometa
29.08.2013 Električni avtomobili
06.07.2013 Nevaren dotik
06.07.2013 Pomemben mejnik
06.07.2013 Zemeljski plin kot pogonsko gorivo
06.07.2013 Najboljši kolesarji AMD Moste
06.07.2013 Gerčar ponovil lanski uspeh
05.07.2013 Delitev in souporaba avtomobila – se rešitev lahko uveljavi tudi pri nas?
05.07.2013 Pomoč iz zraka
30.05.2013 Zavajanje z uradnimi podatki o porabi goriva
29.05.2013 Počivališča ob slovenskih avtocestah
29.05.2013 Na plakatirani strani Alp!
29.05.2013 Obnova avtocest v letu 2013
29.05.2013 Pešci so najšibkejši
29.05.2013 Žagar med najboljšimi
29.05.2013 Uvodnik, Motorevija junij 2013
26.04.2013 Manj žrtev, več prometa, nevarni odseki
25.04.2013 Luknje – na cestah in v blagajnah!
25.04.2013 Kratkovidnost
28.03.2013 Uvodnik, Motorevija april 2013
28.03.2013 Potepanje po Tuniziji
28.03.2013 Od voznika do komentatorja
28.03.2013 Nevarna jeza
28.03.2013 Ne le pripravljenost, tudi znanje!
28.03.2013 Samodejni klic na pomoč
28.03.2013 AMZS Potovanja - nova ugodnost za člane AMZS
28.03.2013 Novo in ekskluzivno za člane AMZS - AMZS zavarovanje
28.03.2013 Pred začetkom motoristične sezone
28.03.2013 Zakaj oči lezejo skupaj?
28.03.2013 Avtomobilski SPA v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
28.03.2013 Kako vozijo v Skandinaviji
28.03.2013 Žagar začel s petimi točkami
27.02.2013 S katerimi in kakšnimi avtio se vozimo v Sloveniji?
27.02.2013 Priprave najboljših slovenskih motošportnikov na novo tekmovalno sezono
25.01.2013 Prometna varnost na slovenskih cestah v letu 2012
25.01.2013 Izbor Slovenski avto leta 2013
25.01.2013 Pogovor z Matejem Žagarjem, december 2012
25.01.2013 Skupščina Avto-moto zveze Slovenije, 12.12.2012
25.01.2013 Novost pri članstvu AMZS v letu 2013
25.01.2013 Vinko Zajec, dobitnik priznanja Državnega sveta RS za prostovoljno delo
22.01.2013 Najmanjša prodaja v tem stoletju!
12.12.2012 Avto, ki vozi sam, postaja realnost
12.12.2012 Odkrivajmo in izkusimo Slovenijo
12.12.2012 Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in kartistom v letu 2012
12.12.2012 Klemen Gerčar, motošportnik leta
12.12.2012 Uvodnik, december 2012
12.12.2012 Kazni za prometne prekrške storjene v tujini: kdo in kako jih lahko izterja?
07.11.2012 Dr. Danijel Starman, predsednik Avto-moto zveze Slovenije: pogovor
07.11.2012 AMZS na 12. festivalu za tretje življenjsko obdobje
07.11.2012 Uvodnik, november 2012
07.11.2012 Dan odprtih vrat AMZS na Vranskem 2012
07.11.2012 Uspešni slovenski motokrosisti
06.10.2012 Uvodnik, oktober 2012
06.10.2012 Tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči
05.10.2012 FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje
05.10.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak v motokrosu v razredu 125
29.08.2012 Ali zaupate svojim očem?
29.08.2012 Milejše kazni!
06.05.2012 Motorevija tudi za iPad!
25.04.2012 Kje je meja? Rekordno visoke cene goriv
05.04.2012 Kilometri - prevoženi ali prirejeni?
04.04.2012 VW lego avto

Pomoč na cesti

1987 ali ++386 1 5305 353
24 ur na dan, vse dni v letu
Cena klica na številko 1987 je odvisna od operaterja.
Za več informacij kliknite tu.

Informacijski center

brezplačna št.: 080 28 20
stac. tel.: +386 1 5305 300