AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Crash test novega Renaultovega scenica

 

Renault: Petkrat pet
Crash test novega Renaultovega scenica

Konzorcij Euro NCAP je opravil preskusni trk za novi renault scenic, ki je osvojil vseh pet zvezdic. Novi scenic je tako že peti Renaultov avto, ki je dobil vseh pet zvezdic. Pet zvezdic imajo namreč tudi laguna, megane, vel satis in espace. Scenic se je tako pridužil elitni druščini avtov s petimi zvezdicami. Z najvišjo oceno se namreč poleg Renaltovih avtov lahko pohvalijo še: mercedes razred C, mercedes razred E, volvo XC 90, saab 9-3, saab 9-5, toyota avensis, BMW X-5, peugeot 807 (in sestrski modeli).
Ob predstavitvi rezultata za scenic je predsednik Euro NCAP Max Mosley dejal, da je rezultat scenica še posebej pomemben zato, ker je to prvi avto med srednje velikimi enoprostorneži, ki je dobil pet zvezdic in to po spremenjenem bočnem trku. Od 1. januarja letos namreč Euro NCAP uporablja nekoliko spremenjeno oviro pri bočnem trku, prav tako pa so izboljšane tudi preskusne lutke pri bočnem trku. To preskuševalcem zagotavlja še natančnejše podatke o obremenitvah med trkom.

Renault scenicNovi renault scenic je prvi srednje velik enoprostornež, ki je dobil najvišjo oceno pet zvezdic pri Euro NCAP preskusnem trku. Ta rezultat je dosegel potem, ko je Euro NCAP dovolil, da ponovi bočnik trk. Pri prvem bočnem trku namreč ključavnice na vratih niso zagotovile čvrstega zapiranja vrat.
Scenic je pet zvezdic dobil zaradi odlične ocene pri bočnem trku, kjer je osvojil vse točke, pri čelnem trku pa je izgubil le točko.

TOČKE
čelni trk 15
bočni trk 18
opoz. za pas 1
skupaj  34

Na vrh strani
Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj