AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta

Zmaga v Rusijo, ekipa AMZS deveta

Finale evropskega tekmovanja mladih kolesarjev


Na letošnjem finalnem tekmovanju evropskega tekmovanja mladih kolesarjev (ETEC), ki ga je na Dunaju organiziral avstrijski avtomobilski klub OAMTC, so se najbolj izkazali ruski kolesarji. Mladi kolesarji AMZS so med 23 ekipami osvojili deveto mesto.


Evropsko tekmovanje mladih kolesarjev ima že zelo dolgo tradicijo, saj poteka že vse od leta 1986, tako da je bila letos že 30. izvedba tega tekmovanja. Letos je v lokalnih, regionalnih in državnih tekmovanjih v 21 državah sodelovalo približno 450.000 mladih kolesarjev starih od deset do 12 let. Najboljši med njimi so se pomerili na Dunaju v finalnem tekmovanju, kjer so preverili svoje znanje v obvladovanju kolesarskih veščin, poznavanju kolesarske opreme, prve pomoči, znanju prometnih predpisov tako v teoriji kot v praksi.

Ekipo AMZS so sestavljali Lucija Novak, Lara Vidic, Andrej Matoz in Žiga Vrečar, vsi iz Osnovne šole Sostro, ki so si sodelovanje v finalnem tekmovanju zagotovili z zmago na slovenskem izbirnem tekmovanju na Vranskem, kjer so zastopali AMD Moste. Čez poletje so pridno vadili pod budnim nadzorom mentorja Jožeta Draba in se dobro pripravili za nastop na Dunaju, kjer sta jih ob mentorju spremljala še vodja Miran Mozetič in spremljevalec Branko Vršnik iz AMD Moste. Svoje naloge so dobro opravili in se uvrstili na deveto mesto s 586 osvojenimi točkami od 640, kolikor jih je bilo na voljo. Zmagali so predstavniki ruskega kluba RAS, ki so zbrali kar 638 točk, na drugo mesto so se uvrstili predstavniki drugega ruskega kluba RAF, ki so zaostali za 7 točk, tretji pa so bili predstavniki latvijskega kluba LAMB s 621 točkami. Rezultati dokazujejo, da je bilo tekmovanje zelo izenačeno, znanje mladih kolesarjev pa na izjemno visoki ravni.

Avstrijski avtomobilski klub OAMTC je tekmovanje odlično organiziral v športnem centru v dunajskem okrožju Südstadt. Ob tekmovanju je bilo dovolj priložnosti tudi za druženje mladih kolesarjev na skupni večerji po tekmovanju, pa tudi na ogledu nekaterih dunajskih znamenitosti, kot sta živalski vrt v Schönbrunnu in tehnični muzej. Na družabnem srečanju ob večerji so si mladi tekmovalci izmenjali tudi darila. Slovenski kolesarji so svojim vrstnikom podelili darila, ki so jih ob Avto-moto zvezi Slovenije prispevali Svet za preventivo Mestne občine Ljubljana, Četrtna skup-nost Moste, Zavarovalnica Triglav, Slovenska turistična organizacija, Turistično informacijski center Ljubljana, Zavarovalnica Adriatic Slovenica in AMD Moste. Nastop na Dunaju je finančno podprla tudi Javna agencija RS za varnost prometa.
Značke

kolesarji, ETEC

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj