AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike

Motorevija kot samostojna bralna aplikacija za tablice in pametne mobilnike

Nova bralna izkušnja


Bralne navade se spreminjajo; to je dejstvo, ki ga dobro poznamo vsi, ki se ukvarjamo z založništvom oziroma mediji. Tiskani mediji počasi izgubljajo branost, mediji, ki so na voljo na sodobnih mobilnikih in tablicah, pa pridobivajo bralce. Motorevija kot najstarejša in najbolj brana slovenska avtomobilistična revija že vrsto let streže vsem bralcem – tako tistim, ki prisegajo na papir, kot tistim, ki informacije raje prebirajo na zaslonih svojih tablic. Odslej ima Motorevija znova svojo lastno aplikacijo, namenjeno uporabnikom operacijskih sistemov iOS in Android.

Motorevija je že od pomladi 2012 bralcem na voljo kot digitalna revija za prebiranje na računalniških tablicah. Sprva kot aplikacija za Applove tablične računalnike iPad, pozneje kot ena od revij v Trafiki, slovenski digitalni trgovini s časopisi in revijami.

Ker Trafika počasi zapira svoja digitalna vrata, smo našim bralcem znova pripravili samostojno bralno aplikacijo, ki po zasnovi deluje podobno, kot je delovala Motorevija v Trafiki. Največja razlika je v tem, da je odslej Motorevija samostojna aplikacija, ki si jo uporabnik na svojo tablico ali mobilnik brezplačno naloži iz Applove trgovine aplikacij App Store ali iz trgovine Google Play, če uporablja mobilnik ali tablico z operacijskim sistemom Android. Najlažje do aplikacije pridete tako, da v iskalnik posamezne spletne trgovine vtipkate iskalno geslo “AMZS Motorevija”.

Ko ima uporabnik na svoji napravi naloženo aplikacijo AMZS Motorevija, ta deluje kot izložba Motorevij. V njej so nanizane naslovnice vseh letošnjih Motorevij; za prebiranje jih je treba najprej prenesti na uporabnikovo napravo. Prenos traja nekaj sekund ali malce dlje, če je povezava z omrežjem slabša, aplikacija pa omogoča branje tudi že med prenosom oziroma tudi, ko posamezna številka Motorevije še ni v celoti prenešena na napravo.

Digitalna Motorevija je po vsebini in obliki enaka papirni Motoreviji, podobna pa je tudi bralna izkušnja, saj z dotiki zaslona uporabnik “lista” po reviji. Elektronska oblika Motorevije ima tudi v primerjavi s papirnato svoje prednosti – na primer v tem, da lahko posamezne dele med branjem povečamo, dodatno bralno izkušnjo pa prinašajo tudi obogatene, multimedijske vsebine, kot so krajši filmi, galerije slik in povezave do spletnih strani. Strani uporabniki listajo s “swipe” gestami v levo in desno, enostavno povečujejo tekst ali slike, pregledujejo interaktivne fotogalerije in si predvajajo želene video posnetke. Multimedijskh vsebin bo v prihodnje še več, saj za razliko od papirnate Motorevije digitalna različica ni omejena s prostorom.

Vsaka nova številka Motorevije bo aplikaciji AMZS Motorevija uporabnikom na voljo sočasno z izidom vsake klasične oblike Motorevije. Digitalna Motorevija bo še naprej brezplačno na voljo vsem uporabnikom sodobnih tablic in mobilnikov; brezplačen je tako prenos aplikacije AMZS Motorevija kot tudi prenos posameznih številk Motorevije znotraj aplikacije.

Vabljeni k digitalnemu branju!

Blaž Poženel
Značke

tehnologija

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj