AMZS MOTOREVIJA, Dunajska 128, SI-1000 Ljubljana | AMZS

Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015

Podelitev priznanj najboljšim moto športnikom in karetistom v letu 2015

Tim Gajser pred vsemi!


Za slovenskimi moto športniki in kartisti je uspešna tekmovalna sezona 2015. Že tradicionalno so jo konec novembra sklenili v ljubljanski Festivalni dvorani s podelitvijo priznanj najboljšim in razglasitvijo najboljšega moto športnika v letošnjem letu. To priznanje je dobil motokrosist Tim Gajser, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MX2.

O dobitniku naslova moto športnik leta odločajo člani strokovnega sveta za moto šport in karting AMZS. Letos niso imeli težkega dela, saj je s svojimi dosežki izstopal Tim Gajser, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MX2, prav tako pa je postal tudi državni prvak v razredu open.

Najhujšega tekmeca je imel v speedwayistu Mateju Žagarju, ki je ta laskavi naslov osvojil lani.

Podelitev priznanja za moto športnika leta je bila seveda vrhunec prireditve, ki jo je vodila Maja Ambrož, s svojimi nastopi pa so jo popestrili plesni skupini ION in Selected ter pevka Kataya. Podelitve priznanj sta se udeležila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in v. d. direktorja Direktorata za šport Ministrstva za izobraževanje Darko Repenšek. Priznanje je Timu Gajserju izrožil predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik.

A pred vrhuncem večera so priznanja dobili tudi vsi državni prvaki v letošnjem letu, najuspešnejši slovenski tekmovalci v mednarodnih tekmovanjih in tudi najboljši prireditelji dirk, več kot 300 udeležencev pa sta nagovorila Anton Breznik in Janez Tomažič, podpredsednik strokovnega sveta za moto šport in karting AMZS.

Anton Breznik je v svojem nagovoru izpostavil odlične dosežke najboljših slovenskih moto športnikov in kartistov v mednarodnih tekmovanjih, še zlasti Tima Gajserja in Mateja Žagarja, pa tudi dobro delo v številnih avto-moto društvih, ki so pripomogla, da so športniki lahko pokazali svoje znanje, hkrati pa so tudi organizirala tekmovanja, na katerih so se merili športniki. Breznik ni pozabil niti na številne prizdevne športne funkcionarje in delavce, ki so s svojim delom pripomogli k uspešni tekmovalni sezoni v letu 2015. Obljubil je, da bo AMZS športu še naprej namenjala takšno podporo, ki bo omogočala, da nas bodo moto športniki in kartisti tudi v naslednjih letih navduševali s svojimi dosežki. Breznik je spomnil tudi na preminula Berta Camleka in Nika Sodnikarja, njun spomin so počastili z minuto molka.

Dosežke slovenskih moto športnikov in kartistov je v svojem nagovoru izpostavil tudi Janez Tomažič, ki se je zahvalil tudi vsem pokroviteljem, pa tudi medijem za njihovo seznanjanje širše javnosti z dosežki športnikov.

Sledila je podelitev pokalov državnim prvakom v vseh zvrsteh moto športa, v katerih so izvedli državna prvenstva, in v kartingu. Priznanja so podelili predstavniki panožnih komisij in naši nekdanji vrhunski športniki: Štefan Kekec, Jože Zupin, Aleš Hlad, Janez Pintar, Silvin Vesenjak, Urban Demšar, Marjan Mencinger, Uroš Langerholc.

Priznanja so prejeli tudi najboljši prireditelji dirk tako za državno prvenstvo kot mednarodnih tekmovanj. Priznanja so prejeli: AMD Orehova vas, AMD Orjaki, AMTK Ljubljana, AKK Sportstil, Motokros klub Jernejles Žiri, AMD Krško, AMD Šentvid pri Stični in AMD Brežice.

Ob podelitvi priznanj za dobre uvrstitve v mednarodnih tekmovanjih se je na odru zbral cvet slovenskega moto športa. Priznanja so dobili: motokrosisti Tim Gajser, Jan Pancar, Sašo Kragelj in Theo Urbas, speedwayist Matej Žagar, motociklisti Marko Jerman, Milan Špendal, Janez Remše, Janez Prosenik in Albin Štern, voznika minimota Enej Logar in Jan Poropat, voznika endura Jaka Seles in Aljoša Gril, voznik supermota Tine Saražin in pa člani motokros reprezentance Slovenije na evropskem pokalu narodov Jan Pancar, Luka Milec, Maks Mausser in Matevž Robek.

Razglasili so tudi najboljše v posameznih zvrsteh moto športa in kartinga. Najboljši cestno hitrostni dirkač je bil Milan Špendal, najboljši speed-wayist Matej Žagar, najboljši motokrosist Tim Gajser, najboljši voznik endrua in cross countryja Simon Marčič, najboljši voznik supermota Anže Mlakar, najboljši voznik v starodobnem motociklizmu Albin Štern in najboljši kartist Anže Dovjak.

Posebno veljavo ima priznanje kristalna čelada, ki jo dobi športnik za pet osvojenih naslovov državnega prvaka. Letos sta to priznanje dobila Albin Štern za pet osvojenih naslov državnega prvaka v starodobnem motociklizmu in Marko Jerman, ki je dobil že drugo kristalno čelado, saj je v hitrostnem motociklizmu osvojil že deset naslovov državnega prvaka.

Posebno priznanje, ki ga strokovni svet AMZS šport vsako leto podeli enemu izmed zaslužnih športnikov ali športnih delavcev, je tokrat prejel Jaka Jakupovič, član AMD Moste, za svoje dolgoletno uspešno delo pri izvedbi tekmovanj v kartingu.

Vrhunec večera je bila razglasitev moto športnika leta. Vsi v dvorani so iskreno zaploskali in stoje pozdravili Tima Gajserja za njegove izjemne dosežke v letošnjem letu. Po uradnem delu prireditve je bilo dovolj časa in priložnosti, da so se športniki, športni delavci in prijatelji moto športa in kartinga ob hrani in pijači pogovorili o dogajanjih v iztekajočem letu, pa tudi o načrtih za prihodnjo tekmovalno sezono.
Značke

šport

Komentarji

Dodaj komentar:
Dodaj